Οι προσφορές των ελαστικών για το PICK 2013 και οι προβληματισμοί των οδηγών

Έντονος προβληματισμός έχει προκληθεί σε αρκετούς οδηγούς με την τελική επιλογή για τα ελαστικά του PICK 2013. 
Στις προσφορές που κατατέθηκαν οι τιμές ήταν ιδιαίτερα χαμηλές ακόμα και για ελαστικά που είναι αρκετά ψηλά στις προτιμήσεις των οδηγών. 


Έντονος προβληματισμός έχει προκληθεί σε αρκετούς οδηγούς με την τελική επιλογή για τα ελαστικά του PICK 2013. 
Στις προσφορές που κατατέθηκαν οι τιμές ήταν ιδιαίτερα χαμηλές ακόμα και για ελαστικά που είναι αρκετά ψηλά στις προτιμήσεις των οδηγών. 
Οι διοργανωτές του PICK δεν έχουν προβεί ακόμα σε επίσημη ανακοίνωση για το θέμα των ελαστικών κάτι που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις επόμενες μέρες. 
Ακόμα όμως και αν επιλεγεί τελικά ένας καλύτερος τύπος ελαστικού οι οδηγοί των κατηγοριών Λουξ και Super που συμμετέχουν στο θεσμό του Loux Cup και επανδρώνουν κάθε χρόνο και ανελλιπώς τις κατηγορίες του PICK δυσφορούν ως προς την αλλαγή του ελαστικού καθώς θεωρούν ότι θα ανέβει αρκετά το κόστος τους για τον αγώνα του PICK. 

Επιλογές και λύσεις πάντως υπάρχουν για να λυθούν τα όποια προβλήματα ώστε να δώσει δυναμικά το παρών όλο το ελληνικό καρτ στην γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού που θα πραγματοποιηθεί φέτος για 5η συνεχόμενη χρονιά.

Τόσο η Ομοσπονδία μέσο της επιτροπής του καρτ, όσο και η εταιρεία που προωθεί και διοργανώνει τον μεγαλύτερο αγώνα καρτ στην Ελλάδα, που συγχρηματοδοτείται και από το ελληνικό δημόσιο, αδημονούν για το συγκεκριμένο αγώνα και θέλουν όσο τίποτα άλλο φέτος μια άρτια διοργάνωση καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια μετά από το ήδη χαμένο πρώτο μισό της φετινής αγωνιστικής χρονιάς.

Η παρουσία καμερών στην πίστα για την καλύτερη παρακολούθηση των συμβάντων από τον αλυτάρχη για την ορθότερη λήψη αποφάσεων ή η παρουσίαση live των αποτελεσμάτων με φωτεινό πίνακα  και ένας αυστηρός τεχνικός έλεγχος είναι μερικά ίσως από τα πιο σημαντικά ζητήματα που έχουν τεθεί ήδη στους διοργανωτές ώστε να αποφευχθούν τα όποια λάθη δημιουργήθηκαν στις προηγούμενες διοργανώσεις στο αγωνιστικό κομμάτι της εκδήλωσης.
Επιπλέον μείζων θέμα θα έπρεπε να είναι η ακόμα μεγαλύτερη προβολή του αγώνα και των οδηγών που θα συμμετάσχουν ώστε να προωθηθεί το άθλημά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Αυτά είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θα έπρεπε να μας απασχολούν αυτό το διάστημα και όχι φυσικά το θέμα των ελαστικών το οποίο θα έπρεπε να έχει διευθετηθεί μήνες πριν.

Κανείς δεν θέλει να δει ένα PICK με λίγες συμμετοχές.
Στόχος ΟΛΩΝ θα πρέπει να είναι η επίλυση των όποιων προβλημάτων με γνώμονα τον σεβασμό απέναντι στον οδηγό - αθλητή του καρτ.
Ο χώρος του καρτ και ειδικά στην εποχή μας δεν μπορεί να χωρέσει πλέον τα όποια μικροσυμφέροντα καθώς βρίσκεται ήδη σε δύσκολη θέση.

Τέλος για το θέμα της επιλογής των ελαστικών οι περισσότεροι οδηγοί πιστεύουν ότι η επιλογή θα έπρεπε να γίνει και με γνώμονα της ιδιαίτερες συνθήκες ολισθηρότητας της πίστας όπου ένα ιδιαίτερα μαλακό ελαστικό θα βοηθούσε καλύτερα τις προσπάθειες τους. Η διαφορά των 25 ή των 30 ευρώ  σίγουρα δεν επηρεάζει κανέναν αρνητικά όταν το συνολικό κόστος για την συμμετοχή ενός οδηγού στον συγκεκριμένο αγώνα είναι το λιγότερο της τάξης των χιλίων ευρώ και πρωτεύον ζήτημα είναι η ασφάλεια καθώς δεν υπάρχουν και έξοδοι διαφυγής σε μια πίστα πόλης.

Η προσπάθεια της Ομοσπονδίας για την μείωση του κόστους των ελαστικών μέσο του διαγωνισμού μόνο θετική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να επιμεληθεί και τα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα που αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι του P.I.C.K. αλλά και να λάβει υπόψιν όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου αγώνα.

Ευχή όλων μας και ειδικά των μελών του Kartnews αλλά και του Kartnews Racing Club που αποτελείται αποκλειστικά από οδηγούς είναι να δούμε σε 2 μήνες ακριβώς από σήμερα τον καλύτερο αγώνα της πενταετίας στην Ελλάδα.
Από την πρώτη χρονιά αυτού του θεσμού το σλόγκαν ήταν και παραμένει ένα.
"ΔΕΝ πρέπει να λείπει κανείς από το P.I.C.K."

Η ιδέα της συμμετοχής και μόνο σε έναν τέτοιο αγώνα πόλης είναι από μόνη της συναρπαστική.
Η συνταγή των διοργανωτών πέτυχε και η ευκαιρία του να αγωνίζεσαι μπροστά σε 25.000 κόσμο υπάρχει. Μένει μόνο να βελτιώνεται από χρόνο σε χρόνο καθώς μόνο καλό μπορεί να προσφέρει όχι μόνο στο καρτ και στους αθλητές του αλλά και στην χώρα μας που πάντα ήξερε να διοργανώνει μεγάλες και πετυχημένες αθλητικές διοργανώσεις.Υπήρξαν 5 προσφορές, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στο συνημμένο αρχείο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ PICK 2013
Related

Pick 3971904471424045817

Supporters

kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

FOLLOW US


yt yt
automotopatras

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

item