Ο «Κωνσταντίνος» με την Εργοστασιακή CRG στο WSK Final Cup

Στην εργοστασιακή αγωνιστική ομάδα της CRG (CRG Spa) στην κατηγορία KFJ (junior) εντάχθηκε ο πρωταθλητής «Κωνσταντίνος» για το 2014 και το υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής περιόδου, για αγώνες WSK και CIK/FIA, υπό την επίβλεψη του παγκόσμιου πολυπρωταθλητή Davide Fore’.


Πρόκειται για σημαντική διεθνή αναγνώριση του Έλληνα πιλότου και ιδιαίτερα σημαντικό βήμα στην αγωνιστική του πορεία, αφού η καλύτερη εργοστασιακή ομάδα παγκοσμίως επιλέγει πολύ προσεκτικά τους πιλότους της με στόχο πάντοτε την κυριαρχία στην κορυφή. 

Η ένταξη του «Κωνσταντίνου» στη εργοστασιακή CRG Spa ήταν συνέχεια της εξαιρετικής του πορείας στον τόσο ανταγωνιστικό θεσμό του WSK, Euro Series και Master Series, στην κατηγορία ΜΙΝΙ 60, με δορυφορικές ομάδες της CRG. 


Οι μεγάλες του επιτυχίες με 1 νίκη, 1 δεύτερη και 1 τρίτη θέση σε αγώνες, η κατάκτηση της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα WSK Euro Series και της 6ης θέσης στο WSK Master Series, θέσεις που θα μπορούσαν να ήταν ακόμα υψηλότερες αν είχε βαθμολογηθεί σε όλους τους αγώνες WSK (κάτι που δυστυχώς δεν έγινε λόγω ελληνικής αγωνιστικής αδείας στους πρώτους αγώνες), η πολύ ανταγωνιστική κατάταξή του στους υπόλοιπους τρείς αγώνες παρά τους τραυματισμούς και τις εγκαταλείψεις, καθώς και η συστηματική του παρουσία και συμμετοχή σε όλους τους αγώνες WSK, δημιούργησαν αίσθηση στη διεθνή κοινότητα του kart.

Ήταν η πρώτη φορά που Έλληνας πιλότος είχε να παρουσιάσει ολοκληρωμένη και ταυτόχρονα άκρως ανταγωνιστική παρουσία στο θεσμό του WSK και αυτό έστρεψε επάνω του τα βλέμματα των υψηλών παραγόντων του παγκόσμιου αγωνιστικού kart, ενώ ταυτόχρονα ανέβαζε πολύ υψηλά το ελληνικό αγωνιστικό kart, που για πρώτη φορά είχε θέση συστηματικά στο βάθρο των νικητών με την Ελληνική Σημαία να κυματίζει τρείς φορές και τον Εθνικό Ύμνο να παιανίζει για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού. 

Ο άγνωστος μέχρι τότε μικρός Έλληνας πιλότος έδειχνε ότι δεν ήταν περαστικός από το WSK ούτε αρκούνταν απλώς στη συμμετοχή : 
Είχε έρθει για να μείνει και να κυριαρχήσει. Είχε έρθει για να κατακτήσει τη θέση του ανάμεσα στα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου kart και ταυτόχρονα να χαρίσει στιγμές δόξας στην Πατρίδα του. 

Έτσι άρχισε να εκδηλώνεται ενδιαφέρον από μεγάλες ομάδες, εργοστασιακές και ιδιωτικές, και να γίνονται προτάσεις για ένταξή του στο δυναμικό τους, στην επόμενη κατηγορία KFJ. Μετά τον τελευταίο αγώνα του WSK Master Series στο Castelletto τον Ιούλιο κανονίστηκαν δοκιμαστικά διήμερα με εξοπλισμό KFJ με διάφορες αγωνιστικές ομάδες. 
Το πρώτο δοκιμαστικό τεστ έγινε τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου με την εργοστασιακή CRG στην πίστα South Garda στο Lonato, σε δύσκολες και εναλλασσόμενες συνθήκες που περιλάμβαναν καύσωνα με πολλή πρόσφυση (γόμα) αλλά και βροχή. 


Ο εξοπλισμός ήταν κορυφαίος με άριστα στημένο σασσί CRG KFJ και υποστηριζόταν από τον μηχανικό του Max Verstappen. 


Το τεστ έγινε κάτω από την αδιάκοπη παρουσία και οδηγική καθοδήγηση του Fore’ και τη συστηματική ενημέρωση του ιδιοκτήτη της CRG Giancarlo Tinini, ο οποίος έδειξε αυξημένο ενδιαφέρον και παρακολούθησε ολόκληρα σκέλη τη δεύτερη μέρα για να έχει προσωπική αντίληψη. 

Μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης έγινε επίσημη πρόταση για ένταξη του Κωνσταντίνου στην εργοστασιακή ομάδα και συζητήθηκαν οι απαραίτητες λεπτομέρειες. 


Ο Tinini χαρακτήρισε τον Κωνσταντίνο πολύ ανταγωνιστικό – πολύ επιθετικό οδηγό (very competitive, very aggressive). 
Αποφασίσθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα της υπόλοιπης χρονιάς και υποδείχθηκε συγκεκριμένο πρόγραμμα προπονήσεων, σωματικής αγωγής (fitness) και προετοιμασίας. 


Μετά τη συμφωνία με τη CRG ακυρώθηκαν τα προγραμματισμένα ραντεβού με τις υπόλοιπες αγωνιστικές ομάδες. 

Ο πρώτος διεθνής αγώνας με την ομάδα της CRG Spa για τον Κωνσταντίνο θα είναι το WSK Final Cup στην πίστα 7 Laghi στο Castelletto di Branduzzo, 31 Οκτωβρίου μέχρι 3 Νοεμβρίου 2013. 

Ο αγώνας προτιμήθηκε από άλλους εθνικούς αγώνες, πρωταθλήματος ή κυπέλων (trofeo), γιατί κρίθηκε ότι θα φέρει τη μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια, επειδή χωρίς ιδιαίτερη ψυχολογική πίεση, αφού ο Κωνσταντίνος βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας για την επόμενη χρονιά, θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί μαζί με τα μεγάλα ονόματα μέσα στην KFJ, πριν αυτά μεταπηδήσουν στην KF το 2014, και να αποκομίσει πολύτιμη εμπειρία κάτω από τον μεγαλύτερο δυνατό ανταγωνισμό. 

Για το 2014 συζητείται συμμετοχή σε πρωταθλήματα WSK και CIK/FIA καθώς και σε ένα Ευρωπαϊκό Εθνικό Πρωτάθλημα. Οι λεπτομέρειες και το τελικό πρόγραμμα του 2014 θα αποφασισθούν μαζί με την αγωνιστική ομάδα και τον προπονητή του Κωνσταντίνου Davide Fore’.

Related

WSK Final Cup 8417907968589069794

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

 1. Καλή επιτυχία Κωνσταντίνε! Καλό ξεκινημα στην νεα σου κατηγορία
  Aris

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δωστα ολα Κωνσταντινε! Καλη επιτυχία αγόρι μου να εχεις. Εκπροσωπείς άξια την Ελλάδα στο εξωτερικό

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γιάννης Αργυρίου30 Οκτωβρίου, 2013 01:47

  Σου αξίζει το καλύτερο. Προχώρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλή επιτυχία Κωνσταντίνε, σου αξίζει το καλύτερο!
  Σκαλοπάτι-σκαλοπάτι ανεβαίνεις και χτίζεις ένα λαμπρό μέλλον.
  Στα 13 σου στην μεγαλύτερη εργοστασιακή!!! Μπράβο μεγάλε!!!

  L.R.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλημέρης Γιώργος31 Οκτωβρίου, 2013 13:51

  Βλέπω νεες διακρισεις απο το χρόνου.
  Σε παρακολουθούμε πιστά μέσα από το Kartnews που σε στηρίζει από την πρώτη μέρα και ανυπομονούμε να μας κανεις πάλι περήφανους.
  Καλή επιτυχία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εχει ξεφύγει αρκετά από την σημερινή ελληνική πραγματικότητα ο μικρός Κωνσταντίνος.
  Αποτελεί παράδειγμα για όλους τους επίδοξους νεαρούς αθλητές του καρτ που στο πρόσωπο του μπορούν να βλέπουν ένα καλύτερο μέλλον για το άθλημα τους

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon


Supporters

kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

FOLLOW US


yt yt
automotopatras

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

item