100 χρόνια Αυτοκίνησης στην Ελλάδα, 1913-2013

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από το περιοδικό CAR AND DRIVER, στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, η 1η Ημερίδα με θέμα «100 χρόνια Αυτοκίνησης στην Ελλάδα, 1913-2013». Ειδικοί επιστήμονες, πανεπιστημιακοί καθηγητές, διακεκριμένοι μηχανολόγοι, δημοσιογράφοι και συγγραφείς, άνοιξαν για πρώτη φορά μέσα από τις εμπεριστατωμένες έρευνές τους το θέμα «Αυτοκίνηση στην Ελλάδα». 

Παρουσιάστηκαν στοιχεία όπως, το πότε πουλήθηκε το πρώτο αυτοκίνητο στην Ελλάδα, πώς σχεδιάστηκαν τα οδικά δίκτυα, γιατί η Ελλάδα υπήρξε βιομηχανική χώρα, πώς ξεκίνησαν οι πρώτες ελληνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, γιατί σταμάτησαν οι όποιες επενδύσεις και γιατί πολύ δύσκολα θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε στην παραγωγή αυτοκινήτων. 

Επίσης έγινε αναφορά στην απαρχή της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου και την ίδρυση των αντιπροσωπειών, την εξέλιξη της αυτοκίνησης στα χρόνια του πολέμου, αλλά και στην μεταπολίτευση. Ιδιαίτερη θέση στην ημερίδα είχε και η εξέλιξη των αγώνων αυτοκινήτου στη χώρα μας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.driveandtravel.gr

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Related

editors 7365073374945922660

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon


Supporters

kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

FOLLOW US


yt yt
automotopatras

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

item