Μήνας οδικής ασφάλειας στην Κρήτη

Μετά από πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.), σε στενή συνεργασία με τα Επιμελητήρια της Κρήτης (Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων), ξεκίνησε από τις 8 Νοεμβρίου μια μοναδική για τη χώρα μας δράση ευαισθητοποίησης στο νησί. 


Η δράση θα διαρκέσει 2 εβδομάδες, με βιωματική εκπαίδευση πολιτών, φορέων και τοπικών αρχών, καμπάνιες ενημέρωσης και επιμορφωτικές Εσπερίδες, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος AVENUE for Traffic Safety που συντονίζει πανευρωπαϊκά το Ι.Ο.ΑΣ. 

Η Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας (Mobile NEST) με τους προσομοιωτές τελευταίας τεχνολογίας του Ι.Ο.ΑΣ. βρίσκεται ήδη στο Ηράκλειο της Κρήτης απ’ όπου και θα ξεκινήσει η εξόρμηση και το πρόγραμμα δράσεων ευαισθητοποίησης. 

Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι του Ινστιτούτου θα αξιοποιήσουν τους προσομοιωτές ανατροπής, πρόσκρουσης, οδήγησης, μέθης καθώς και δραστηριότητες απόσπασης προσοχής, χρόνου αντίδρασης και απόστασης ακινητοποίησης, συσχέτισης βάρους – ταχύτητας για την ενημέρωση των μαθητών Γυμνασίου – Λυκείου, των νέων και ενηλίκων οδηγών, ενώ οι μαθητές Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα παρακολουθούν το πρόγραμμα «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» από ειδικούς εμψυχωτές του Ι.Ο.ΑΣ. 

 Οι πόλεις – σταθμοί της δράσης, είναι: 

8/11 – 10/11 Ηράκλειο 
11/11 – 11/11 Λίμνη Αγίου Νικολάου 
12/11 – 12/11 Ιεράπετρα 
13/11 – 13/11 Σητεία 
14/11 – 15/11 Ρέθυμνο 
16/11 – 19/11 Χανιά 

Το νησί της Κρήτης αντιμετωπίζει ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα με τα τροχαία συμβάντα με κυριότερους παράγοντες να είναι αυτοί της ακατάλληλης ταχύτητας, της κατανάλωσης αλκοόλ πριν την οδήγηση και της επιθετικής συμπεριφοράς κατά την οδήγηση. 

Η δυναμική κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί από όλους τους συμπράττοντες – συνεργαζόμενους φορείς αναμένεται να δημιουργήσει ένα ισχυρό κύμα ευαισθητοποίησης, μέσω του οποίου θα αυξηθεί η ασφάλεια των χρηστών των οδών του νησιού. 

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Πηγή: DriveAndTravel.gr

Related

editors 4041428244644913106

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon


Supporters

kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

FOLLOW US


yt yt
automotopatras

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

item