Έλληνες καρτίστες στο εξωτερικό

Το Kartnews, πάντα κοντά στις εξελίξεις, σας παρουσιάζει την αγωνιστική δραστηριότητα των Ελλήνων οδηγών καρτ που ζουν στο εξωτερικό και με τις επιδόσεις τους διαφημίζουν το ελληνικό καρτ σε όλη την υφήλιο!


Τα νέα αυτή την εβδομάδα μας έρχονται από την Αγγλία, όπου ο Έλληνας πιλότος Ανδρέας Λασκαράτος ξεκίνησε την προετοιμασία του για την αγωνιστική σαιζόν του 2014.


Ο 27χρονος οδηγός καρτ, που ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στο Νησί, έκανε το περασμένο Σαββατοκύριακο προπόνηση στην φημισμένη πίστα του Whilton Mill. Παρ' ότι εμπύρετος το Σάββατο, οι χρόνοι του ήταν μέσα στην πρώτη 20άδα της κατηγορίας Senior Rotax, όπου και οι 34 οδηγοί βρίσκονταν μέσα σε 1,3 δευτερόλεπτα!

Την Κυριακή, με περίπου 200 οδηγούς στην πίστα (!) για προπόνηση, συνολικά, ο Έλληνας πιλότος (σε μόλις ένα σκέλος) κατάφερε να βρεθεί μέσα στους 15 ταχύτερους οδηγούς της ημέρας!


Η υποστήριξή του παρέχεται από την αγωνιστική ομάδα LT Motorsport, ενώ ο εξοπλισμός του αποτελείται από ένα καρτ Kosmic με κινητήρα ROTAX.

H συνέχεια της προετοιμασίας του θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στην πίστα του Shenington και την μεθεπόμενη στο Kimbolton.


Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι, ο Λασκαράτος συμμετέχει και στο Βρετανικό Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Καρτ (BUKC), όχι ως οδηγός αλλά ως προπονητής την κολεγιακής ομάδας του Regent College!

Το BUKC είναι ένας τεράστιος θεσμός για την Μεγάλη Βρετανία, καθώς συμμετέχουν 114 ομάδες και 456 οδηγοί στο σύνολο!

Την περασμένη εβδομάδα, έχοντας υπογράψει με την ομάδα μόλις 4 μέρες πριν τα δοκιμαστικά του πρώτου αγώνα της σαιζόν και κάνοντας μαζί της μόλις μία προπόνηση, ο έμπειρος Έλληνας πιλότος οδήγησε την ομάδα του διαδοχικά στην 29η, 20η, 14η, 10η και 8η θέση, εξασφαλίζοντας την συμμετοχή της στους επόμενους αγώνες, όπου στόχο έχουν την είσοδο στις 15 κορυφαίες ομάδες του Πρωταθλήματος.


Εμείς να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στον Αντρέα και θα παρακολουθούμε την πορεία του, καθώς και τις εξελίξεις και άλλων Ελλήνων πιλότων από το εξωτερικό!

 Επιμέλεια: Γιάννης Γκρίλλας

Related

training 1289162476775376926

Δημοσίευση σχολίου Default Comments


Next Races

04/12 - Karting Super Cup Αφίδνες

FOLLOW USyt yt
omae

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

item