Αναφορά των Spartans στο Winter Cup - Δελτίο Τύπου

Είναι ευχάριστη η προκήρυξη Ελληνικού Winter Cup σύμφωνα με τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Εμείς φυσικά θα στηρίξουμε τον νεοδημιουργηθέντα θεσμό όπως πρέπει να κάνει κάθε αγωνιστική ομάδα . 
Εξάλλου ο σκοπός μας είναι πάντα η αύξηση των δυνατοτήτων και η τελειοποίηση των πιλοτών μας . Σε μια δύσκολη στιγμή για το καρτ και εν γένη για όλη την χώρα η προσπάθεια για δημιουργία νέων αγώνων ή και θεσμών είναι αξιοθαύμαστη και σίγουρα άξια συγχαρητηρίων. 

Σίγουρα κάθε αγώνα που θα τρέξουν οι πιλότοι παραπάνω , δεδομένης της σκληρής πραγματικότητας που ζήσαμε στην αρχή της χρονιάς με την παντελή έλλειψη αγώνων για μήνες είναι ένα δώρο που θα προσθέσει στην αξία των αθλητών μας. 

Ας μην καταναλωνόμεθα σε τίτλους ονομασίες θεσμών ή διάφορες άλλες καταστάσεις έχοντας σαν πρωταρχικό μας σκοπό την ανάπτυξη του καρτ γενικά θεωρώντας σαν χρέος μας τη στήριξη κάθε προσπάθειας που σαν τελικό σκοπό θα έχει την εκπαίδευση και τελειοποίηση των Ελλήνων πιλότων.

Σίγουρα η έλλειψη Πανελλήνιου πρωταθλήματος μας στενοχωρεί όλους αλλά αυτό δεν δικαιολογεί απουσία από οποιονδήποτε άλλο αγώνα ή θεσμό που στόχο και πάλι τονίζω ότι έχει την αριστότητα και το ευ αγωνίζεσθε των Ελλήνων. 

Σε αυτό το σημείο όμως δεν μπορούμε να καταλάβουμε και την μη συνέχιση και ολοκλήρωση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος για τις κατηγορίες που ήδη αγωνισθήκανε στον πρώτο αγώνα στις Αφίδνες που είχε προκηρυχθεί ως πρώτος αγώνας Πανελλήνιου πρωταθλήματος Ελλάδος. 

Γιατί αυτές οι κατηγορίες και μόνο αυτές να μην αγωνισθούνε στα πλαίσια ενός Πανελλήνιου πρωταθλήματος με ίσως ένα παραπάνω σκέλος. 

Σε αυτήν την περίπτωση θα υπήρχε η δυνατότητα ανακήρυξης πρωταθλητών με πέντε σκέλη τριών ημιτελικών και δυο τελικών και δυνατότητα εξαιρέσεως από την βαθμολογία δυο αποτελεσμάτων κατά βούληση. Άλλη λύση εάν υπήρχε η διάθεση από όλους τους ενδιαφερομένους του καρτ αθλητών, ομοσπονδίας, ομαδαρχών, λεσχών θα ήταν η δημιουργία εταίρου αγώνα για τις συγκεκριμένες κατηγορίες το Σάββατο. 

Καλούμε λοιπόν άπαντες να αφήσουν τα πράγματα να εξελιχθούν με διαφάνεια, αξιοκρατία και σεβασμό προς τους πιλότους γιατί ας μην κρυβόμαστε αυτοί οι αθλητές καλούνται να σηκώσουν εκτός από το βάρος της προσπάθειας και όλο το χρηματικό κόστος επειδή το άθλημα μας δεν υπόκειται σε εμπορικούς σκοπούς. 

Έτσι υπάρχει η παντελής απουσία χορηγών ή ακόμη και επαγγελματικών δραστηριοτήτων που απευθύνονται σε ευρύ κοινό. 
Εάν τα ελαστικά μας ήταν Michelin ή Pirelli αντι Vega ή mg τότε οι πιλότοι δεν θα είχαν το βάρος του χρηματικού κόστους των ελαστικών. 
Εάν τρέχαμε με Mercedes ή Fiat αντί Tony ή Crg τότε οι πιλότοι δεν θα είχαν το βάρος του χρηματικού κόστους των σασί. 

Εάν τρέχαμε με κινητήρες Yamaha ή Ducati αντί Bmb ή Vortex τότε οι πιλότοι δεν θα είχαν το βάρος του χρηματικού κόστους των μοτέρ. 

Ο λόγος που οι πιλότοι δεν θα είχαν αυτά τα χρηματικά κόστη και ίσως τύγχαναν και ανταμοιβής είναι τα νούμερα των διεθνών εμπορικών πωλήσεων που αντιστοιχούν αυτές οι εταιρίες που αναφέρονται παραπάνω καθότι αναπτύσσονται και με εμπορικούς σκοπούς. 

Έτσι λοιπόν καλούμε άπαντες να αναλογιστούν ότι το άθλημα μας είναι άνευ εμπορικής δραστηριότητος άρα άνευ ανταμοιβής των αθλητών παρά μόνον ηθικής. 
Ηθική λοιπόν θα πρέπει να είναι η οργάνωση , δραστηριότητας , διεξαγωγή και αξιοκρατική βράβευση των πιλότων. 

 SPARTANS

Related

news 9189091087958385153

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

  1. Αμέτρητα γιατί και τεράστιες ευθύνες από την Ομοσπονδία μας μόλις στο ξεκίνημά της. Βάλτε νέους ανθρώπους να τρέξουν το άθλημα μας επιτέλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εαν άτομα σαν αυτό που έγραψαν το κείμενο ήταν πριν χρονιά υπεύθυνο για την διοργάνωση αγόνων,σήμερα θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Ένα από τα ποιο καλογραμμένα κείμενα που έχω διαβάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon


Supporters

kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

FOLLOW US


yt yt
automotopatras

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

item