Η Ιταλική καμπάνια για την οδική ασφάλεια ''Καρτ στην Πόλη''

Ολοκληρώθηκε και στην Ιταλία η μεγάλη καμπάνια ευαισθητοποίησης των νέων για την οδική ασφάλεια ''Road Safety'' της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου FIA.


Η μεγάλη καμπάνια ευαισθητοποίησης, παιδιών και νέων, για την οδική ασφάλεια που διεξάγει παγκοσμίως η FIA, με την ονομασία ''Actions for Road Safety'', πέρασε και από την γειτονική Ιταλία με την μορφή του ''Καρτ στην Πόλη''.

Στις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα, καταλυτικό ρόλο έπαιξαν τόσο η εταιρεία διοργάνωσης των μεγαλύτερων αγώνων καρτ της χώρας WSK Promotions, όσο και η Ιταλική Ομοσπονδία Αυτοκινήτου ACI, δείγμα του πόσο σοβαρά παίρνουν στο εξωτερικό τέτοιες ενέργειες, σε αντίθεση πάντα με την χώρα μας.

Στο κλείσιμο, λοιπόν, τον εκδηλώσεων του ''Kart di Piazza'', το παρόν έδωσαν ο ίδιος ο Πρόεδρος της FIA, Jean Todt, ο Πρόεδρος της WSK Promotions, Luca De Donno, ο Πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Angelo Sticchi Damiani και πολλές προσωπικότητες του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού και της Ιταλίας, όπως, ο τρις νικητής του 24ωρου LeMans, Dindo Capello, ο διεκδικητής του τίτλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  Superstock 600, Alessandro Nocco και ο Πρωταθλητής των εξατάχυτων καρτ, Riccardo Negro.

Η παρουσία της WSK Promotion στο τελευταίο event της καμπάνιας που έγινε στην πόλη Lecce, είχε σκοπό να αναδείξει πόσο σημαντικά είναι τα θέματα οδικής ασφάλειας και σε αθλητικό επίπεδο, στο χώρο του μηχανοκίνητου εκτός φυσικά από τους πολιτικούς δρόμους.

O Jean Todt, εξέφρασε στις δηλώσεις του, το πόσο σημαντική είναι όλη αυτή η προσπάθεια, προκειμένου τα νέα παιδιά να γνωρίζουν τους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να ακολουθούνται, όταν βγαίνουν στο δρόμο. Επίσης, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση, στη σημαντικότητα των σεμιναρίων που δόθηκαν στα παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών, με ηλεκτρικά καρτ. Στα σεμινάρια αυτά, τα παιδιά έμαθαν τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης πίσω από τα τιμόνια των καρτ, αλλά και τα στάνταρ ασφαλείας που ακολουθούνται στους κανονικούς αγώνες ταχύτητας.

Για τις προσπάθειες αυτές και την όλη εικόνα του καρτ στην Ιταλία, με την σχέση που αναπτύσσουν τα μικρά παιδιά με το άθλημα, ο πρόεδρος της FIA, εκθείασε το έργο και την συνεισφορά του Luca De Donno και του WSK.

Επιμέλεια: Γιάννης Γκρίλλας

Related

WSK 2427668442644940262

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon


Supporters

kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

FOLLOW US


yt yt
automotopatras

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

item