Ο κανονισμός ελαστικών της CIK-FIA για το 2014

Μείωση των διαθέσιμων σετ ελαστικών για τους αγώνες, περιλαμβάνουν οι νέοι κανονισμοί της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για την νέα χρονιά. Ανάμεσα στις δεσμεύσεις της CIK-FIA για την νέα αγωνιστική σαιζόν του 2014, είναι και αυτή για την γενικότερη μείωση του κόστους των αγώνων καρτ. Ένα από τα μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση, που ενέκρινε η Επιτροπή του Motor Sport, είναι η απόφαση για μείωση των σετ ελαστικών που θα έχουν στη διάθεσή τους οι οδηγοί ανά αγώνα.

Οι νέες ταξινομήσεις των ελαστικών ευθυγραμμίζονται ουσιαστικά, με εκείνες των αγώνων αυτοκινήτων. Έτσι, τα slick ελαστικά των κατηγοριών KF, KZ, KZ2 θα ονομάζονται ''Prime'' και τα slick για τις KF Junior και Academy Trophy, ''Option''.

Για την καλύτερη προετοιμασία των ομάδων, αποφασίστηκε η αύξηση των διαθέσιμων μόνο για τον πρώτο γύρο κάθε διοργάνωσης.

Στις KF,KZ, KZ2 - ''prime'' σετ ελαστικών:
Θα είναι 5 (ακόμα και για τους οδηγούς με Wild Card), 3 σετ καινούργια ελαστικά για ελεύθερα δοκιμαστικά και 2 σετ καινούργια για κατατακτήρια δοκιμαστικά και αγωνιστικά σκέλη μέχρι τον τελικό.
Για όλους τους υπόλοιπους αγώνες της σαιζόν τα σετ καινούργιων ελαστικών θα είναι 4: δύο σετ για τα ελεύθερα δοκιμαστικά, 2 σετ για για κατατακτήρια δοκιμαστικά και αγωνιστικά σκέλη, μέχρι και τον τελικό, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα για χρήση ενός σετ μεταχειρισμένων ελαστικών στα ελεύθερα δοκιμαστικά.

Στην KF Junior - ''option'' slick ελαστικά:

Για τον πρώτο γύρο μιας διοργάνωσης της χρονιάς (ακόμα και για τους οδηγούς με Wild Card), συνολικά 4 σετ slick ελαστικών, δύο για ελεύθερα δοκιμαστικά και 2 για χρονομετρημένα και αγωνιστικά σκέλη.
Για όλους τους υπόλοιπους αγώνες της σαιζόν, τα διαθέσιμα σετ καινούργιων ελαστικών θα είναι 3, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης ενός σετ μεταχειρισμένων στα ελεύθερα δοκιμαστικά.


Στο Academy Trophy - "option" slick ελαστικά:

Για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς του Academy  Trophy, διαθέσιμα θα είναι 3 σετ καινούργιων slick ελαστικών. Δύο σετ για τα ελεύθερα δοκιμαστικά και ένα σετ για τις κατατακτήριες δοκιμές και όλα τα αγωνιστικά σκέλη.
Για τους υπόλοιπους αγώνες, τα σετ καινούργιων ελαστικών θα είναι 2, ένα για τα ελεύθερα δοκιμαστικά και ένα για τις κατατακτήριες δοκιμές και τα αγωνιστικά σκέλη, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης ενός ακόμα σετ μεταχειρισμένων ελαστικών για τα ελεύθερα δοκιμαστικά.

Όσον αφορά τα βρόχινα ελαστικά, οι κανόνες χρήσης τους είναι για όλες τις κατηγορίες ίδιοι. Ο αριθμός των σετ θα είναι δύο για τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και τα αγωνιστικά σκέλη, ενώ για τα ελεύθερα δοκιμαστικά θα είναι απεριόριστα.

Επιμέλεια: Γιάννης Γκρίλλας

Related

WSK 2324200322799543103

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon


Supporters

kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

FOLLOW US


yt yt
automotopatras

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

item