Formula 100 Karters Series: Ένας αγώνας για όλους

Μια ακόμα διοργάνωση από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, που δείχνει τον δρόμο για τους αγώνες καρτ!Το Formula 100 Karters Series, είναι μια διοργάνωση σχεδιασμένη να προσφέρει ένα γρήγορο, διασκεδαστικό, ανταγωνιστικό και οικονομικά βιώσιμο περιβάλλον για όλους τους οδηγούς, κάθε ηλικίας και οδηγικής ικανότητας από ερασιτέχνες μέχρι επαγγελματίες.

Η Αμερικάνικη διοργάνωση οδεύει προς την τρίτη χρονιά ύπαρξής της και συγκεντρώνει συνεχώς το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων οδηγών, ενώ στόχος των διοργανωτών είναι να φέρουν στο άθλημα, ακόμα περισσότερο κόσμο που δεν γνωρίζει τι εστί αγωνιστικό καρτ.

Για το λόγο αυτό, οι αγώνες έχουν σχεδιαστεί οργανωτικά με τέτοιον τρόπο, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο προσεγγίσιμοι από μεγαλύτερη μάζα κοινού. Οι κανόνες και οι κατηγορίες που έχουν διαμορφωθεί, είναι όσο το δυνατόν πιο απλοί, ώστε οι αγωνιζόμενοι να μπορούν κατ' αρχήν να ανταποκριθούν στο κόστος και εν συνεχεία να ξοδεύουν την ενέργεια και την προσοχή τους στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.

Οι πολλοί και διαφορετικοί κινητήρες που επιτρέπονται σε κάθε κατηγορία, δίνουν περιθώρια επιλογής στους αγωνιζόμενους, αυξάνοντας ταυτόχρονα τον ανταγωνισμό. Φυσικά, υπάρχουν κανόνες και περιορισμοί, έτσι ώστε να υπάρχει αξιοκρατία και οι αγώνες να γίνονται επί ίσης όροις.

Η κυρίαρχη φιλοσοφία της σειράς αγώνων Formula 100 Karters είναι η εξής: κάποιος που δεν έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με το καρτ, να αγοράσει το δικό του και την επόμενη μέρα να μπορεί να πάρει μέρος σε έναν αγώνα σχεδιασμένο για το δικό του επίπεδο. Αναλόγως έχουν διαμορφωθεί και οι κατηγορίες.

Οι αγωνιστικές άδειες είναι αντίστοιχες του επιπέδου των οδηγών, ενώ το σύστημα είναι τέτοιο που προκαλεί τους νέους οδηγούς να ασχολούνται όλο και πιο εντατικά και να βελτιώνονται, έτσι ώστε να ανεβαίνουν επίπεδο και να συμμετέχουν σε μεγαλύτερες και πιο ανταγωνιστικές κατηγορίες.

Αγωνιστική Άδεια ''Advanced'':  Αφορά τους οδηγούς του ανώτερου επιπέδου, όπως βετεράνους και πρωταθλητές. Οι οδηγοί με την συγκεκριμένη licence συμμετέχουν στις μεγαλύτερες κατηγορίες, που έχουν και τον πιο υψηλό ανταγωνισμό. Στόχος όλων των υπόλοιπων οδηγών είναι να βελτιωθούν ώστε να φτάσουν στο επίπεδο του Advanced.

Αγωνιστική Άδεια ''Club'': Αφορά οδηγούς που ναι μεν είναι γρήγοροι και έχουν αγωνιστική εμπειρία, αλλά το επίπεδό τους όσον αφορά τους χρόνους και γενικά την αγωνιστική τους φιλοσοφία δεν είναι στο επίπεδο του Advanced. Επίσης περιλαμβάνει τους ηλικιακά μικρότερους οδηγούς. Συνήθως, οι περισσότεροι οδηγοί είναι αυτής της κατηγορίας, ενώ εδώ μπορούν να μείνουν οι περισσότεροι οδηγοί και να μην περάσουν στο επόμενο, πιο απαιτητικό επίπεδο.

Αγωνιστική Άδεια ''Novice'': Είναι η άδεια του χαμηλότερου επιπέδου και αφορά κυρίως τους αρχάριους οδηγούς κάθε ηλικίας. Άδεια Novice παίρνει ένας αγωνιζόμενος ανεξάρτητα την ηλικία του, αρκεί να μην έχει προηγούμενη επαφή με το αγωνιστικό καρτ. Για τους αγωνιζόμενους με αυτήν την άδεια, οι κατηγορίες είναι πιο χαλαρές και το ίδιο και ο προϋπολογισμός για όποιον θέλει να ακολουθήσει αγωνιστικά μια σαιζόν. Αποτελεί τον ευκολότερο τρόπο για να ''γνωρίσει'' κάποιος το άθλημα. Παρ' όλα αυτά, οι κατηγορίες με συμμετέχοντες Novice, έχουν μεγάλο ανταγωνισμό.

Τέλος, να σημειώσουμε, ότι η συγκεκριμένη σειρά αγώνων στις Ηνωμένες Πολιτείες, προσπαθεί να έχει έναν διδακτικό ρόλο, όσον αφορά την οδηγική παιδεία των συμμετεχόντων, δημιουργώντας ειδικά σεμινάρια για όλους του συμμετέχοντες.

Μια πραγματικά πολύ καλή ιδέα, που ίσως να δείχνει το δρόμο για το πως πρέπει να κινηθούν οι διοργανώσεις στο μέλλον.

Παρακολουθείστε το βίντεο με στιγμιότυπα από την εν λόγω διοργάνωση: 


 


Επιμέλεια: Γιάννης Γκρίλλας

Related

WSK 4327416165235835457

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon


Supporters

kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

FOLLOW US


yt yt
automotopatras

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

item