Καθιερώνεται εβδομάδα σχολικής ανάπαυλας…

Ντόρος έχει δημιουργηθεί από το περασμένο Σάββατο, με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων στην εκπομπή μου «DRIVE & TRAVEL σε χρόνο… dt», στο Nova ΣΠΟΡ FM 94,6.


Από το περασμένο Σάββατο, όταν στην εκπομπή μου «DRIVE & TRAVEL σε χρόνο… dt», στο Nova ΣΠΟΡ FM 94,6 (αναμεταδίδεται από περιφερειακούς σταθμούς και μέσω Διαδικτύου, 11.00 – 13.00), ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γιάννη Ρέτσος, ανέφερε για την πρόταση της «εβδομάδας σχολικής ανάπαυλας το χειμώνα», έχει δημιουργηθεί θέμα με ποικίλες αντιδράσεις. 

Σε προχθεσινή συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας, με τους υπουργούς Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο πρόεδρος της ΠΟΞ υπέβαλε πλήρη πρόταση για τη θέσπιση ολιγοήμερης περιόδου «σχολικής ανάπαυλας» κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, στα πρότυπα πολλών ευρωπαϊκών χωρών. 

 Σύμφωνα με τον ΠΟΞ, η πρόταση αυτή αποσκοπεί, στη διαμόρφωση πιο ευνοϊκών προϋποθέσεων και κινήτρων για περιηγήσεις και επισκέψεις οικογενειών στις περιοχές της ελληνικής υπαίθρου, με ταυτόχρονη ανάδειξη των πολιτιστικών και πολιτισμικών στοιχείων κάθε περιοχής, καθώς και στην ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών στους δοκιμαζόμενους από την κρίση προορισμούς, που βασίζονται στην εσωτερική τουριστική αγορά. 

Κατά τα φαινόμενα, εξετάζεται σοβαρά η πρόταση, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και πιθανότατα, εντός των ημερών θα θεσπιστεί. Αυτή η πρόταση έχει δύο αναγνώσεις, δύο όψεις. 

Η μία θα πει ότι οι ξενοδόχοι είναι αιθεροβάμονες, πιστεύοντας ότι σε μια εποχή μεγάλης ανεργίας θα βρουν χρήματα οι οικογένειες να πάνε στην ύπαιθρο για 5-6 διανυκτερεύσεις, ξοδεύοντας χρήματα για μετακίνηση και διατροφή. 
 Παράλληλα, ενώ οι μαθητές θα έχουν ανάπαυλα, οι γονείς ενδέχεται να δουλεύουν, άρα θα πρέπει να πάρουν άδεια, χωρίς να παραγνωρίζουμε και τους ανέργους γονείς, οι οποίοι, πάντως, ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσαν να πάνε ολιγοήμερες διακοπές. 

Υπάρχει όμως και η δεύτερη ανάγνωση. Γιατί να αποκλειστεί μια πρόταση, αν δεν διαταράσσει τη σχολική λειτουργία; Γιατί να μην δοκιμάζουμε κάποιες νέες ιδέες; Κρίση και ανεργία υπάρχει, όμως αν κάτι δουλέψει, μπορεί να διατηρήσει θέσεις απασχόλησης ή να δημιουργήσει νέες. 

Κατά συνέπεια, ας δοκιμαστεί το μέτρο, αλλά με πράγματι σοβαρά κίνητρα και οφέλη. Και μην ξεχνάμε ότι έχουν ξεφτιλιστεί οι λεγόμενες «εκπαιδευτικές» πενθήμερες εκδρομές που έχουν καταντήσει εκδρομές στα κλαμπ των νησιών. 
Αφήστε που πολλά σχολεία πηγαίνουν στο εξωτερικό επειδή τα «πακέτα» είναι πολύ ελκυστικά, από τους ελληνικούς προορισμούς. 
 Για να επανέλθω στην πρόταση του ΠΟΞ, υπενθυμίζω ότι ύστερα από τη διάλυση της Εργατικής Εστίας, ουσιαστικά καταργήθηκαν τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και από περίπου 400.000 δικαιούχους, κοντά στις 75.000 απολαμβάνουν διακοπές μέσω του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. 

 Η ηπειρωτική Ελλάδα, η ορεινή και η ημιορεινή, στενάζει όχι μόνο το καλοκαίρι που ευημερούν τα περισσότερα νησιά από τον ξένο τουρισμό, αλλά και το χειμώνα. 
Το να κλείσουν τα σχολεία 4 ημέρες μετά την Καθαρά Δευτέρα (αργία), Τρίτη έως Παρασκευή, δεν νομίζω ότι φέρνει την καταστροφή. 
 Οι χαμένες ημέρες βρίσκονται. Κατά τη γνώμη μου το θέμα είναι τα κίνητρα από ξενοδόχους, εστιάτορες, ταξιδιωτικά γραφεία και αεροπορικές εταιρείες. 

 Δημήτρης Μπαλής

πηγή: http://www.driveandtravel.gr

Related

editors 5818610691211231567

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon


Supporters

kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

FOLLOW US


yt yt
automotopatras

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

item