H Rotax φέρνει τον κόσμο πιο κοντά στο καρτ

Η Rotax θέλει να "εκδημοκρατίσει" το άθλημα και να το κάνει πιο προσιτό για όλους παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της BRP.


Φέρνοντας ως παράδειγμα την τεράστια επιτυχία που σημειώνουν τα Sea-Doo Spark (μηχανές θαλάσσιων σκαφών), που αποτελούν κομμάτι της εταιρείας BRP, o Διευθύνων Σύμβουλος José Boisjoli, αποκάλυψε πριν λίγες μέρες ότι στόχος της εταιρείας είναι να πετύχει το ίδιο και στο καρτ μέσω της ROTAX.

Συγκεκριμένα, o κ. Boisjoli έκανε λόγο για "εκδημοκρατισμό του προϊόντος" και δήλωσε ότι θα ήθελε να κάνει το καρτ πιο προσιτό, ώστε να φθάσει σε περισσότερους ανθρώπους. 

Το σημερινό επίπεδο συμμετοχής της εταιρείας BRP στα γεγονότα του παγκόσμιου χάρτη του καρτ, φαίνεται να είναι μη ικανοποιητικά χαμηλό, λαμβάνοντας πάντα υπόψη το μέγεθος και την κλίμακα του ομίλου. 

Όταν πρόσφατα η BRP έκλεισε το εργοστάσιό της κατασκευής κρις-κραφτ, οι άνθρωποί της διέκριναν έλλειψη του αναπτυξιακού δυναμικού, στον κλάδο, ως την κύρια αιτία. Αυτό, αυτομάτως, εγείρει ερωτήματα ως προς το γιατί συνέχισαν συμμετοχή τους στο καρτ. Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. José Boisjoli, η εταιρεία έχει μεγαλόπνοα σχέδια για τη συμμετοχή της στον κλάδο του καρτ, πέρα από το σημερινό επιχειρηματικό τους μοντέλο με προϊόντα όπως οι κινητήρες Max και DD2, τα οποία έχουν περιορισμένες δυνατότητες ανάπτυξης. Τουλάχιστον, σε παραδοσιακές αγορές για καρτ. 

Φήμες το τελευταίο διάστημα έκαναν λόγο ότι, στην Rotax σχεδίαζαν μια διάδοχο κατάσταση για τους κινητήρες Max, αλλά οι δηλώσεις του CEO της εταιρείας, φαίνεται να δείχνουν ότι τα Max και DD2 και θα παραμείνουν ως έχουν και κάτι καινούργιο θα δημιουργηθεί, σε μια προσπάθεια να αυξησθεί σημαντικά η «βάση» των ανθρώπων που θα κάνουν καρτ. 

Με την πρόσθετη αναφορά για επενδύσεις του ομίλου σε πίστες, προκύπτει η πιθανότητα ότι η BRP ψάχνεται για την ανάπτυξη της φιλοσοφίας του να γίνει το καρτ όσο το δυνατόν πιο φτηνό και εύκολο στην πρόσβαση από όλους, μια άποψη που από 'τι φαίνεται κερδίζει συνεχώς έδαφος. Κάτι τέτοιο θα ήθελε το αναπτυξιακό δυναμικό της BRP από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. 

Το προϊόν του καρτ θα μπορούσε, λοιπόν, εύκολα να "εκδημοκρατιστεί", λόγω του παράγοντα της εύκολης προσβασιμότητάς του από άτομα κάθε ηλικίας, χωρίς όμως να χάνει την δυνατότητα να προσφέρει σε πιο απαιτητικούς υπηρεσίες "υψηλής απόδοσης". 

Επιμέλεια: Γιάννης Γκρίλλας

Related

rmc 7594095172218555397

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon


Supporters

kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

FOLLOW US


yt yt
automotopatras

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

item