Ανύπαρκτο το καρτ στην απονομή της Ομοσπονδίας

Το καρτ είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι είναι το μεγαλύτερο σχολείο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Είναι η αρχή και το τέλος του μηχανοκίνητου, η καρδιά, το φυτώριο αλλά και η όποια ελπίδα δημιουργίας οδηγικής παιδείας σε μικρούς και μεγάλους.

Το Kartnews βρέθηκε σήμερα στην γιορτή που οργάνωσε η Ο.Μ.Α.Ε. στο Royal Olympic για την απονομή των αθλητών του μηχανοκίνητου αθλητισμού για το 2013.

Τον χώρο του καρτ εκπροσώπησαν περίπου 10 άνθρωποι, ενώ βραβεύτηκε μόλις ένας αθλητής.

Η ανυπαρξία και η απαξίωση στο μεγαλείο της.

Η αποδόμηση του καρτ από τους ανθρώπους που το "εξυπηρετούν" είτε επίσημα είτε ανεπίσημα γίνεται εδώ και χρόνια, αλλά απόψε έφθασε στο αποκορύφωμα της.

Η φωτογραφία είναι από τη στιγμή που ήταν να βραβευτεί η μοναδική κατηγορία που φέτος πληρούσε τους κανονισμούς... και δεν ήταν άλλη από την κατηγορία Λουξ του Λουξ Cup. 

Οι τρεις πιλότοι δεν εμφανίστηκαν ποτέ, (η αμηχανία του προέδρου της νεοσύστατης επιτροπής του Καρτ είναι έκδηλη στην φωτογραφία), και η βράβευση τους χάθηκε, όπως χάθηκαν και οι υπόλοιπες κατηγορίες του θεσμού του Λουξ Cup που ήταν και ο μοναδικός θεσμός που ολοκληρώθηκε φέτος καθώς το Πανελλήνιο χάθηκε και αυτό στην δίνη των τραγικών επιλογών και αποφάσεων.

Από τους 6 αγώνες που πραγματοποιήθηκαν το 2013 προέκυψαν μόλις 3 διακριθέντες αθλητές που δεν εμφανίστηκαν... σε ένα σύνολο περίπου 150 πιλότων που πήραν μέρος σε επίσημες αγωνιστικές εκδηλώσεις χωρίς να προσμετράμε τους Έλληνες πιλότους που εκπροσώπησαν την χώρα μας στο εξωτερικό και κάποιοι μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία.

Τα αίτια αυτής της άσχημης εικόνας είναι λίγο πολύ γνωστά και οι λύσεις των προβλημάτων κάτι παραπάνω από προφανείς αλλά αν δεν υπάρχει θέληση, πρωτοβουλία, όρεξη, άνθρωποι με μεράκι γνώση και πάθος για το άθλημα στα κέντρα λήψεως αποφάσεων, μόνο προς το χειρότερο μπορούμε να ελπίζουμε.

Το μόνο βέβαιο είναι, ότι όσο και αν είμαστε σχεδόν σίγουροι πλέον, ότι γίνεται "τεράστια προσπάθεια" για να εξαφανιστεί η λάμψη του αγωνιστικού καρτ, για εμάς που μας έχει μαγέψει και που έχουμε συνειδητοποιήσει  την αξία του ως άθλημα, θα συνεχίσει να λάμπει, θα συνεχίσουμε να το υπηρετούμε πιστά, θα συνεχίσουμε να το τιμούμε, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να φέρνουμε νέους οδηγούς στον χώρο και θα συνεχίσουμε να προπονούμαστε κάθε Σαββατοκύριακο στις όποιες πίστες έχουν απομείνει στην Ελλάδα παρέα με ανθρώπους που το σέβονται και το εκτιμούν. 


Χρήστος Ασημακόπουλος


Related

news 6928411709317178296

Δημοσίευση σχολίου Default Comments


Next Races

04/12 - Karting Super Cup Αφίδνες

FOLLOW USyt yt
omae

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

item