Πλήρως ανανεωμένο επιστρέφει το Αυστραλιανό Καρτ

Με μόλις πέντε μήνες πίσω από το τιμόνι του αθλήματος, η ηγεσία της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας καρτ παρουσιάζει εκ νέου το άθλημα στο κοινό της χώρας, με νέα ονομασία, νέο λογότυπο και νέα κουλτούρα.Το KARTING AUSTRALIA αποτελεί το νέο μότο του καρτ στην Αυστραλία και μαζί με το νέο logo της ομοσπονδίας, προσπαθεί να φέρει τον αέρα της αλλαγής για το άθλημα, στην χώρα των καγκουρό και να σχηματοποιήσει τη μορφή του για το μέλλον.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της της Ομοσπονδίας, Kelvin O'Reilly, η νέα διοίκηση έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνει το άθλημα κοιτώντας την πορεία και την εξέλιξή του σε βάθος χρόνου:

"Το νέο μας όνομα και το εκπληκτικό νέο μας λογότυπο, παρουσιάζουν μια νέα μοντέρνα εμφάνιση και εικόνα για το άθλημα που έχει αναδείξει τόσα πολλά αστέρια σε εθνικούς και διεθνείς αγώνες αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια των περασμένων δεκαετιών. Το νέο στυλ είναι έντονο, καθαρό και αναμφισβήτητα καρτίστικο, ενώ εμφανίζει περήφανα το πατριωτικό πράσινο και το χρυσό της Αυστραλίας. Εκδόσεις του νέου λογότυπου είναι επίσης διαθέσιμες για όλες τις συνδεδεμένες ενώσεις καρτ και ενθαρρύνουμε τη χρήση τους.

Είναι η αρχή μιας νέα εποχής για το άθλημα, που αποτελεί τη βάση του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας μας. Η προσπάθεια μας θα κριθεί τελικά στο σύνολό της και θα αφορά την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχέδιο για το καρτ, όπου όλοι, από τους αγωνιζόμενους μέχρι τους κριτές, θα αρχίσουν να βλέπουν μια πραγματική διαφορά στο άθλημα που αγαπούν.

Το φετινό Εθνικό Πρωτάθλημα θα βρει τους οδηγούς στην πίστα για 50% περισσότερο χρόνο απ' ότι πέρυσι, ως αποτέλεσμα μερικών μόνο μικρών αλλαγών. Η Αυστραλία έχει μία από τις μεγαλύτερες kart κοινότητες στον κόσμο σήμερα και θέλουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω αυτή θέση.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Mick Doohan, δήλωσε με τη σειρά του:
"Το όραμα της Ομοσπονδίας περιλαμβάνει αλλαγές στους διαγωνισμούς αλλά και την φιλοσοφία του αθλήματος, που θα επικεντρώνεται πλέον περισσότερο στους οδηγούς. Θα θέλαμε οι οδηγοί να περνούν περισσότερο ωφέλιμο χρόνο μέσα στην πίστα και λιγότερο στα paddocks, κατά την διάρκεια των αγώνων, έτσι ώστε να το διασκεδάζουν και οι ίδιοι περισσότερο.

Οι κρατικοί φορείς που παραβρέθηκαν σε εκδήλωση ιστορικών καρτ πριν λίγες μέρες, μας δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στο νέο αυτό εγχείρημα, έτσι ώστε να αναδομηθεί πλήρως το άθλημα, από την δομή των αγώνων μέχρι τις βασικές του πεποιθήσεις για να γίνει στο έπακρο ελκυστικό στους νέους."

Το νέο Δ.Σ. αποτελείται από νέους ανθρώπους, κατά κύριο ρόλο, καταξιωμένους στο χώρο του μηχανοκίνητου, οι οποίοι προσφέρθηκαν με τις ιδέες τους να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις και την πορεία του αθλήματος. Τα νέα στελέχη φέρνουν μαζί τους της ικανότητες τους και τον απαραίτητο "αέρα" ανανέωσης σε θέματα τεχνικά, αγωνιστικά, ασφάλειας, διαχείρισης των οικονομικών, ακόμα και στην διαχείριση κινδύνων.

Η Australian Karting Association Ltd κρατάει, πλέον, στα χέρια της, τις τύχες του αθλήματος του καρτ στην Αυστραλία, με τις ευλογίες φυσικά της FIA. Το νέο Δ.Σ. αποτελείται από 6 άτομα, που υπό την προεδρεία και την  καθοδήγηση του πεντάκις Παγκόσμιου Πρωταθλητή του Moto GP, Mick Doohan, θα ελέγχει από εδώ και στο εξής το καρτ στην Αυστραλία.

Επιμέλεια: Γιάννης Γκρίλλας

Related

WSK 5063441486551029556

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon


Supporters

kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

FOLLOW US


yt yt
automotopatras

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

item