Ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης νικητής της επεισοδιακής Micro Max στο 1o RMC 2014

Ο ταλαντούχος Τζώρτζης Μαρκογιάννης της Nitro Kart Racing Team ήταν ο νικητής της κατηγορίας Micro Max στο Rotax Max Challenge μετά από έναν επεισοδιακό αγώνα!
 
Η κατηγορία Micro είναι ανέκαθεν μια κατηγορία όπου ο ανταγωνισμός μεταξύ των νεαρών πιλότων, είναι αρκετά έντονος, ενώ και το επίπεδο ικανοτήτων τους αρκετά υψηλό.

Εξαιτίας, λοιπόν, του μεγάλου ανταγωνισμού, στον χθεσινό αγώνα του R.M.C. η κατηγορία των Micro είχε έναν επεισοδιακό αγώνα, με 4 πιλότους μονάχα να τερματίζουν.

Αρχικά με την έξοδο, στον ημιτελικό, των Μπαλοδήμου και Παπακωνσταντίνου στον 8ο γύρο, με τον δεύτερο να αποχωρεί με ασθενοφόρο από την πίστα για προληπτικούς λόγους. Ευτυχώς, ο νεαρός Παπακωνσταντίνου Σταύρος της Galatsis Racing είναι καλά στην υγεία του, μετά το ατύχημα, ενώ ο Μπαλοδήμος συνέχισε κανονικά στον αγώνα. Ο ημιτελικός φυσικά διεκόπη οριστικά, με τους αγωνοδίκες να αποφασίζουν την κατάταξη του τελικού, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί στον τελευταίο ολοκληρωμένο γύρο, δηλαδή στον 7ο. 

Εν τω μεταξύ, στις πρώτες θέσεις λάμβανε χώρα, μια πολύ ωραία μονομαχία με τον Τζώρτζη Μαρκογιάννη (First) και τον κάτοχο της pole position, Παναγιωτούνη Λάζαρο (Praga) της Praga Zahos Racing, να πηγαίνουν ρόδα-ρόδα.

Σε εκείνο το σημείο ο αγώνας διακόπηκε για αρκετή ώρα, καθώς οι διοργανωτές σωστά περίμεναν την έλευση δεύτερου ασθενοφόρου, ώστε να μην υπάρξει κάποιο άλλο γεγονός και η πίστα έμενε χωρίς πρώτες βοήθειες.

Στον τελικό τα απρόοπτα, συνεχίστηκαν, αυτή τη φορά χωρίς να είναι τόσο σοβαρά. Πριν καλά καλά ξεκινήσει ο αγώνας, οι πιλότοι Μπαλοδήμος Νικόλας (PCR) της SpeedForce Racing, o Δεβετζόγλου Ανδρέας (PCR) επίσης SpeedForce Racing και ο Ντέκας Χρήστος (TonyKart) της DDRS, είχαν επαφή μεταξύ τους στο ίδιο σημείο που είχε γίνει και το προηγούμενο ατύχημα και έτσι έμειναν εκτός συνέχειας. 

Ο τελικός συνεχίστηκε άμεσα, με τέσσερις πιλότους να έχουν απομείνει, αλλά τους Παναγιωτούνη και Μαρκογιάννη να συνεχίζουν να δίνουν την δική τους μάχη. Η όμορφη αυτή μάχη τερματίστηκε άδοξα όταν οι δύο πιλότοι είχαν επαφή, με αποτέλεσμα ο τρίτος εκείνη την ώρα Λάντζης Γιάννης (PCR) της SpeedForce Racing, να περάσει στην κορυφή και να δει από την 1η θέση την καρό σημαία.


Μια καρό σημαία όμως που δεν κράτησε για πολύ, καθώς ο Λάντζης μετά τον τεχνικό έλεγχο βγήκε εκτός για τεχνικούς λόγους από τους αγωνοδίκες. Έτσι στην κορυφή της ΜΙΝΙ βρέθηκε ο Μαρκογιάννης Τζώρτζης, νικητής και της κλάσης Α' (8 έως 10). Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Τσιροζίδης Δημήτρης (Danilo Rossi) της Galatsis Racing (1ος στην κλάση Β' 10-12). Τρίτος του αγώνα και 2ος στην κλάση Β', ήταν τελικά ο Παναγιωτούνης Λάζαρος, που ήταν και ο ταχύτερος πιλότος του τελικού!Όλα τα αποτελέσματα της Micro Max: 

Τελικός:

Ελεύθερα:

 Κατατακτήριες:

Ημιτελικός:


Επιμέλεια: Γιάννης Γκρίλλας


Τα σχόλια για το συγκεκριμένο άρθρο απενεργοποιήθηκαν καθώς σε μια κατηγορία όπου συμμετέχουν μικρά παιδιά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την αντιπαράθεση των γονέων για αγωνιστικά συμβάντα όπου απόλυτα υπεύθυνοι είναι οι κριτές και ο αλυτάρχης του αγώνα.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

Related

Rotax 1079332724404127025

Supporters

kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

FOLLOW US


yt yt
automotopatras

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

item