H Centaurus Racing Team παρουσίασε μονοθέσιο αυτοκίνητο τύπου Formula στην παραλία του Βόλου

H Centaurus Racing Team, το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και το Γραφείο Διαμεσολάβησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παρουσίασαν το νέο μονοθέσιο τους τύπου formula στην παραλία του Βόλου την Παρασκευή 6 Ιουνίου.

 Η Centaurus Racing Team είναι μία ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που ασχολείται με τη μελέτη, το σχεδιασμό και την κατασκευή μονοθέσιου αυτοκινήτου τύπου φόρμουλα. 

Το μονοθέσιο σχεδιάζεται με βάση τους κανόνες του παγκόσμιου διαγωνισμού Formula Student, στον οποίο συμμετέχουν αντίστοιχες ομάδες από όλο τον κόσμο. 

Η ομάδα από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Βόλου, αναφέρουν οι συμμετέχοντες φοιτητές, ιδρύθηκε το 2009 ύστερα από πρωτοβουλία των φοιτητών και έκτοτε έχει συμμετάσχει στα 3 επίπεδα του παραπάνω διαγωνισμού. 

Διακρίσεις
Οι διακρίσεις ξεκίνησαν το 2011, όταν η ομάδα πήρε την 1η γενική θέση στην Ιταλία, διαγωνιζόμενη μόνο με σχέδια για το μονοθέσιο. 
Την επόμενη χρονιά συμμετείχε τόσο με σχέδια όσο και με μερικά κατασκευασμένα μηχανικά μέρη στο Silverstone της Αγγλίας, λαμβάνοντας την 3η θέση στο σχεδιασμό και την 5η θέση στην επιχειρηματική παρουσίαση. 
Η ολοκλήρωση του 1ου αυτοκινήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2013. Η ομάδα, τιμώντας τις παραδόσεις της πόλης στην οποία εδρεύει, έδωσε το όνομα του πιο γνωστού Κενταύρου στο μονοθέσιο, ονομάζοντας το ‘Χείρωνα’. 

Η πρώτη συμμετοχή της ομάδος με πλήρως λειτουργικό μονοθέσιο χαρακτηρίστηκε από σειρά επιτυχιών. 
Η 1η θέση στην επιχειρηματική παρουσίαση, τονίζουν, έδωσε τη δυνατότητα στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να φέρουν την Ελληνική σημαία στο βάθρο του διαγωνισμού, μπροστά στις μεγαλύτερες εταιρίες της αυτοκινητοβιομηχανίας και 2000 φοιτητές από όλο τον κόσμο. 

Πέραν αυτού, η ομάδα διακρίθηκε και στο αγώνισμα της ανάλυσης κόστους (Cost Report), λαμβάνοντας την 4η θέση. 
Στη γενική κατάταξη η ομάδα κατέλαβε θέση στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα (26η θέση) πραγματοποιώντας μία άκρως επιτυχημένη πρώτη εμφάνιση. 

Οι στόχοι
Και επειδή εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, φέτος ο πήχης έχει τεθεί ακόμα ψηλότερα. 
Η ομάδα λοιπόν, μετά και την επιτυχημένη εγγραφή της στον διαγωνισμό της Ουγγαρίας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί 21-24 Αυγούστου, έχει ολοκληρώσει την κατασκευή του 2ου λειτουργικού αυτοκινήτου της, το οποίο θα παρουσιάζει βελτιώσεις σε τομείς όπως η αεροδυναμική, η οδηγική συμπεριφορά, η δύναμη αλλά και η εργονομία. 

Η σημαντικότερη όμως επιτυχία της ομάδας είναι πως κάθε χρόνο αποκτά νέα μέλη, γεμάτα όρεξη για δουλειά. 
Στόχος της λοιπόν τη χρονιά αυτή είναι μια επιτυχημένη παρουσία στον διαγωνισμό, η οποία θα συμβάλλει στην εδραίωσή της. 
Έτσι μέσα από τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς της FSAE οι φοιτητές θα συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν την σκέψη, δεξιοτεχνία και συνεργατικότητά τους, και να εκπαιδευτούν σε μια δράση σχετική με την επιστήμη του Μηχανολόγου Μηχανικού.

Related

Formula Student 2624038009216914319

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon


Supporters

kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Next Races

04-05/3 1ος Πανελληνίου - Αθήνα
11-12/3 1ος Rotax M.C. - Μέγαρα
25-26/3 2ος Πανελληνίου - Αθήνα
22-23/4 2ος Rotax M.C. - Μέγαρα
06-07/5 3ος Πανελληνίου - Σπάρτη
27-28/5 1ος D Cup Challenge - Αθήνα
24-25/6 4ος Πανελληνίου - Αθήνα
08-09/7 3ος Rotax M.C. - Μέγαρα
02-03/9 5ος Πανελληνίου - Αθήνα
16-17/9 P.I.C.K. Patras - Πάτρα
01-02/10 Special Event Rotax - Μέγαρα
28-29/10 Κύπελλο Ελλάδας - Θεσ/νίκη

FOLLOW US


yt yt
automotopatras

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

item