Χρηματικό πρόστιμο και αποκλεισμός στον Χούρλια από την ΟΜΑΕ

Με χρηματικό πρόστιμο και Διεθνή Αργία για ένα έτος τιμώρησε το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΟΜΑΕ/ΕΠΑ, τον αθλητή της κατηγορίας Junior Αθανάσιο Χούρλια και τον πατέρα του Αντώνιο Χούρλια για τα όσα διαδραματίστηκαν στον τελευταίο αγώνα του Rotax Max Challenge 2014.


Στα μαλακά έπεσαν ο Νίκος Ιωάννου και ο Χρήστος Σαγανάς που τιμωρήθηκαν με την ποινή της επίπληξης, πάλι για τα όσα συνέβησαν μεταξύ τους στον 3ο αγώνα του Rotax Max Challenge 2014.

Δίκαιες ή άδικες οι τιμωρίες αποτελούν ένα πρώτο δείγμα ότι πλέον δεν θα περνάνε οι ακραίες συμπεριφορές από τους αθλητές απαρατήρητες, κάτι που σίγουρα ανεβάζει το κύρος του αθλήματος.

Πέρα όμως από τις τιμωρίες που πρέπει να αρχίσουν να επιβάλλονται θα πρέπει να βελτιωθούν άμεσα και οι "διαιτησίες" των αγώνων, καθώς σχεδόν πάντα οι αποφάσεις των κριτών και ειδικά οι λανθασμένες είναι που πυροδοτούν τις έντονες αντιδράσεις των οδηγών.

Όσο νομιμοποιείται το "σπρώξιμο" σε συνδυασμό με την έλλειψη ικανότητας και γνώσης των κριτών για πιστή εφαρμογή των κανονισμών τόσο δεν θα σταματούν οι ακραίες συμπεριφορές των οδηγών καθώς εν θερμώ και σε κατάσταση αγώνα τα νεύρα ξεπερνούν τα όρια της λογικής. 

Με το να μπαίνουν οι αθλητές σε αργία δεν θα λυθεί το πρόβλημα.
Πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα για την κατάρτιση ικανών κριτών και αλυταρχών που θα μπορούν με συνέπεια και υπευθυνότητα να διευθύνουν τους Ελληνικούς αγώνες, με την παράλληλη χρήση τεχνικών μέσων όπως κάμερες, ώστε να είναι πάντα στην διάθεση όλων τα αποδεικτικά στοιχεία.

Παράλληλα με τους κριτές θα πρέπει και οι οδηγοί να περνούν από σεμινάρια κατάρτισης ώστε να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα τους μέσα σε μια πίστα.
Η ανακοίνωση της ΟΜΑΕ:

Αποφάσεις Πειθαρχικού Συμβουλίου ΟΜΑΕ/ΕΠΑ

 Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΟΜΑΕ/ΕΠΑ, με την απόφαση 4/2014, επέβαλλε στον κ. Αντώνιο Χούρλια, κηδεμόνα του αθλητή Αθανασίου Χούρλια την ποινή της Διεθνούς αργίας επί ένα (1) έτος και πρόστιμο πεντακοσίων (500,00) ευρώ και στον Αθανάσιο Χούρλια του Αντωνίου, αθλητή κατηγορίας καρτ junior την ποινή της Διεθνούς Αργίας επί ένα (1) έτος. 

Επίσης, με την απόφαση 5/2014, επέβαλλε στον Νικόλαο Ιωάννου, αθλητή της κατηγορίας καρτ senior και στο Χρήστο Σαγανά, αθλητή κατηγορίας καρτ και στους γονείς τους, την ποινή της επίπληξης

Επιμέλεια: Ασημακόπουλος Χρήστος

Related

news 874663732074606481

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon


Supporters

kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

FOLLOW US


yt yt
automotopatras

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

item