PICK 2014: Περιμένοντας τον νικητή στην Senior Max

Διαβάστε τι έγινε στην επεισοδιακή κατηγορία Senior Μax του 6ου PICK LOUX-COLA 2014, όπου ακόμα περιμένουμε την ανακοίνωση για τον τελικό νικητή!


Ήταν εξ' αρχής η πιο "δύσκολη" και ανοιχτή σε προγνωστικά κατηγορία του 6ου PICK Patra's και ο λόγος προφανής, καθώς συμμετείχαν οι κορυφαίοι πιλότοι της κατηγορίας.

Δυστυχώς, όμως, αυτά που συνέβησαν στην συγκεκριμένη κατηγορία δεν μας άφησαν να απολαύσουμε όσο θα θέλαμε τις επικές μάχες και το όμορφο θέαμα που παραδοσιακά προσφέρει.

Οι πιλότοι της κατηγορίας ξεκίνησαν από τα ελεύθερα δοκιμαστικά του Σαββάτου με πολύ όρεξη και οι χρόνοι των περισσότερων ήταν πολύ ανταγωνιστικοί, με τους Αλέξανδρο Γουλιώνη (FA Kart) της Chatzis Racing και Κώστα Μαϊτό (Kosmic) της Maitos Kosmic Kart Racing να ξεχωρίζουν. Στις κατατακτήριες ο Γουλιώνης συνέχισε στον ίδιο υψηλό ρυθμό και πήρε την pole position μπροστά από τον Χρήστο Σαγανά (Tecno) της Saganas Team.

Στον ημιτελικό ο Χρ. Σαγανάς κατάφερε να στρίψει πρώτος μπροστά από τον Γουλιώνη, (μετά από λίγο εγκατέλειψε), όμως δέχτηκε ποινή 3 δευτερολέπτων για αντικανονική εκκίνηση. Δεν είχε όμως πρόβλημα να φτιάξει μια μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Μαϊτό έτσι ώστε να υπερκαλύψει την ποινή και να κρατήσει την νίκη. Πέρα απ'αυτό είχαμε το άσχημο συμβάν ανάμεσα στον Μαϊτό και τον Άγγελο Μαλανδρίνο (ΤonyKart) της A.M. Kart Racing Team, το οποίο είδατε σε βίντεο σε άλλο άρθρο.

Ο τελικός ξεκίνησε μετά από πολύ κόπο, κόκκινη σημαία, διαμαρτυρίες και παρατηρήσεις στους οδηγούς που δεν κατάφερναν να εκκινήσουν σωστά. Όμως, πάλι δεν έλειψαν τα παρατράγουδα, με πολλές επαφές, και κακή κρίση των κριτών σε αρκετές φάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μη χρήση των μπλε σημαιών στα ντουμπλαρίσματα που κόστισε σε ανούσιες επαφές και εγκαταλείψεις. Την ίδια στιγμή ο αγώνας προσέφερε πολλές συγκινήσεις με μάχες και προσπεράσματα σχεδόν για όλες τις θέσεις από την κορυφή μέχρι το τέλος.

Αποκορύφωμα ήταν το αγωνιστικό συμβάν της τελευταίας στροφής, ανάμεσα στον Μαϊτό και τον Στέλιο Σαγανά, όπου μετά από μάχη αρκετών γύρων, οι οδηγοί είχαν επαφή με τον Σαγανά να περνά τελικά μπροστά και να βλέπει πρώτος την καρό σημαία. Για το συμβάν οι αγωνοδίκες δεν μπόρεσαν να λάβουν μια απόφαση και εξ αιτίας των ενστάσεων και των εφέσεων από τις δύο πλευρές, η τελετή απονομής δεν έγινε ποτέ, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ο τελικός νικητής του αγώνα.

Είναι πολύ κρίμα να συμβαίνουν περιστατικά αντίστοιχα με αυτά που συνέβησαν στην κατηγορία, με την μεγαλύτερη ευθύνη να βαραίνει τους κριτές-αγωνοδίκες οι οποίοι προκάλεσαν μεγάλο εκνευρισμό στους οδηγούς και χάλασαν το κλίμα του αγώνα.

Από την πλευρά τους οι οδηγοί πρέπει να επιδεικνύουν σαφώς περισσότερη ευγενή άμιλλα μεταξύ τους, γιατί τελικά αυτός είναι ο στόχος του αθλητισμού. Η κύρια φωτογραφία του άρθρου δεν έχει τοποθετηθεί τυχαία.

Όταν ανακοινωθεί η τελική κατάταξη και οι νικητές της κατηγορίας θα σας ενημερώσουμε.

Related

Pick 1380986274768529340

Δημοσίευση σχολίου Default Comments


Next Races

04/12 - Karting Super Cup Αφίδνες

FOLLOW USyt yt
omae

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

item