Έγιναν ανασφάλιστοι αγώνες; - Έκπληκτος ο Σ.Ο.Α.Α.

Έκπληξη και ανησυχία έχει προκαλέσει στον Σ.Ο.Α.Α. η αποκάλυψη για τους ανασφάλιστους αγώνες του 2012. 


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου.

Με έκπληξη και μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε εδώ και λίγες ημέρες την αποκάλυψη ότι, ο αγώνας «Ανάβαση Ριτσώνας» που διοργάνωσε το σωματείο Α.Λ.Α. στις 2 Δεκεμβρίου 2012, δεν ήταν ασφαλισμένος ως προς τρίτους, κάτι που εμφανώς προκύπτει από την ανταλλαγή επιστολών μεταξύ Α.Λ.Α. και Δ.Σ. ΕΛΠΑ τον Μάρτιο του 2013. 

Συγκεκριμένα (κατά τα γραφόμενα του τότε Προέδρου της Α.Λ.Α.) ο αρμόδιος υπάλληλος του ασφαλιστικού φορέα στον οποίο είχε ανατεθεί η ασφάλιση των αγώνων τότε, γνωστοποιεί στο σωματείο (ή λέσχη) πως, ο αγώνας ήταν ανασφάλιστος λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων με την ΕΛΠΑ και συνεπώς η όποια ανάγκη αποζημίωσης βλαβών προς τρίτους, δεν ήταν δυνατόν να γίνει από την ασφαλιστική εταιρία. 

Με βάση το παραπάνω δημοσιοποιημένο γεγονός και δεδομένου του ότι, σχεδόν δέκα ημέρες μετά την γνωστοποίηση της επίμαχης αλληλογραφίας, κανείς από την ΕΛΠΑ αλλά και τους τότε διοικούντες τους αγώνες, δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει σε μια τόσο σοβαρή αποκάλυψη, ο ΣΟΑΑ καλεί το Δ.Σ. της ΕΛΠΑ, αλλά και το τότε προεδρείο της ΕΘ.Ε.Α., να τοποθετηθούν άμεσα και με στοιχεία σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που -αν συνέβη- εξέθεσε σε ανυπολόγιστους κινδύνους τους οδηγούς αγώνων, αλλά και τους αδειοδοτούντες τους αγώνες κρατικούς φορείς. 

Σε αντίθετη περίπτωση, θα έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι, αγώνας ή και αγώνες της τότε περιόδου έγιναν χωρίς να είναι ασφαλισμένοι (όπως ρητώς ορίζει ο Νόμος) και θα ζητήσουμε τον καταλογισμό ευθυνών, καθώς είμαστε οι χρηματοδότες και η πλέον εκτεθειμένη ομάδα, από όσους εμπλέκονται με τους αγώνες αυτοκινήτου.

Related

omae 2804062803550650687

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon


Supporters

kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

FOLLOW US


yt yt
automotopatras

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

item