Αέρας ανανέωσης στην ιστοσελίδα της ΟΜΑΕ

Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε σήμερα ανοίγοντας την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.


Η ιστοσελίδα της ΟΜΑΕ είναι πλήρως ανανεωμένη και δείχνει σε πρώτη φάση αρκετά πιο εύχρηστη από την παλιά.
Δεν είναι πλήρως ενημερωμένη καθώς αρκετοί σύνδεσμοι δεν λειτουργούν αλλά αν ολοκληρωθεί σύντομα θα αποτελεί μια σοβαρή πηγή ενημέρωσης από την αρχή που ελέγχει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην χώρα μας.Ενδιαφέρον παρουσιάζει το καλωσόρισμα της ιστοσελίδας στην ενότητα Ποιοί Είμαστε το οποίο σας παρουσιάζουμε αυτούσιο καθώς παρουσιάζει σημαντικές πληροφορίες για τους σκοπούς και τις δράσεις της ΟΜΑΕ.


Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ) έχει αναγνωριστεί της από την Γ.Γ. Αθλητισμού και έχει τεθεί επισήμως επικεφαλής του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα για το αυτοκίνητο και το καρτ. 

Το γεγονός αυτό που κοινοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2013 με την Απόφαση 7270/29.03.2013 του Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού, αποτελεί μια τεράστια επιτυχία για το χώρο μας, αφού για πρώτη φορά η Ελληνική Πολιτεία αναγνώρισε επισήμως ως άθλημα τον χερσαίο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Με την αρωγή του κράτους και ως επίσημο δευτεροβάθμιο όργανο της Πολιτείας, η ΟΜΑΕ κατάφερε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να συνάψει και εξυπηρετεί τα απαραίτητα για τη διοργάνωση αγώνων ασφαλιστήρια συμβόλαια, τα οποία είχαν διακοπεί με τα από αδυναμία αποπληρωμής τους από την πλευρά της προηγούμενης αρχής, δηλαδή της ΕΛΠΑ, και στην ουσία να επανεκκινήσει τους αγώνες στην Ελλάδα. 

Φέτος, μετά τις πρώτες αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας και την ανάδειξη του νέου και πρώτου δημοκρατικά εκλεγμένου ΔΣ το περασμένο καλοκαίρι, πραγματοποιήθηκε ένα ακόμη πολύ σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. 

Συγκεκριμένα, η ΟΜΑΕ απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη υπόσταση, αφού άλλαξε επιτέλους το θεσμικό πλαίσιο διεξαγωγής των αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού (αυτοκίνητο, φόρμουλα, καρτ) στην ελληνική επικράτεια, με την τροποποίηση του άρθρου 49 του Κ.Ο.Κ. που αφορά στη διοργάνωση αγώνων σε δημόσιους δρόμους. 

Επιπλέον, μετά από επίπονες προσπάθειες του νέου ΔΣ της ΟΜΑΕ και με την καταλυτική συνδρομή του Υφυπουργείου Αθλητισμού, «διασώθηκε» η μοναδική αυτή τη στιγμή στην χώρα μας υψηλής εμβέλειας διεθνής διοργάνωση στο χώρου του αυτοκινήτου, αφού η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στο ημερολόγια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ – ERC το 2015. 

Με αρωγό την παραπάνω επιτυχία, η ΟΜΑΕ αισιοδοξεί πολύ σύντομα να αναγνωριστεί και εκτός συνόρων και να καταστεί ο μοναδικός εκπρόσωπος της FIA (Διεθνής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου) στην Ελλάδα, λαμβάνοντας έτσι ένα ακόμη «εργαλείο» ανάπτυξης του αθλήματος με διεθνείς προεκτάσεις (αναμονή απόφαση FIA-GA) 

 Η ΟΜΑΕ, που αυτή τη στιγμή αριθμεί 95 αθλητικά σωματεία-μέλη, έχει άνω των 2.000 εγγεγραμμένους αθλητές-οδηγούς αγώνων και πάνω από 1.000 εκπαιδευμένα στελέχη και κριτές, δεν έχει σκοπό μόνο τη διοικητική και οργανωτική μέριμνα των αγωνιστικών εκδηλώσεων, αλλά και εκπονεί πολλές και ποικίλες κοινωνικές δράσεις με σκοπό την ανάπτυξη -κυρίως μέσα από από τους νέους που ασχολούνται με τους αγώνες καρτ- οδηγικής παιδείας, και κατ’ επέκταση την οδικής ασφάλειας, με τρόπο που δεν διδάσκεται και δεν μπορεί να διδαχτεί σε κανένα σχολείο. 

Σημειώστε πως σήμερα, το εκλεγμένο τον περασμένο Ιούνιο ΔΣ της ΟΜΑΕ, απαρτίζεται από τα εξής τετραετούς θητείας μέλη: Δημήτριος Μιχελακάκης (Πρόεδρος), Νικόλαος Πασαλής (Α΄ Αντιπρόεδρος), Δημήτριος Βερούτης (Β΄ Αντιπρόεδρος, Ταμίας), Αναστάσιος Καρκάνης (Γεν. Γραμματέας), Ιωάννης Μεσημέρης (αν. Γεν. Γραμματέας), Νικόλαος Γιαννόπουλος, Νικόλαος Κεφαλληνός, Νικόλαος Παπασταθόπουλος, Αντώνιος Παρταλιός, Παναγιώτης Σιδέρης, Εμμανουήλ Χαλιβελάκης. 

Το ΔΣ πρότεινε την κα. Ανίτα Πασαλή –επί 13 χρόνια Αλυτάρχη του Ράλλυ Ακρόπολις- για την προεδρεία της Επιτροπής Αγώνων (ΕΠΑ), η οποία αποδέχθηκε τη θέση. Στην συνέχεια -όπως ορίζει το καταστατικό της ΟΜΑΕ- η ίδια επέλεξε τους συνεργάτες της, προκειμένου να ασκήσει διοικητικά καθήκοντα στον τομέα της διαχείρισης των αγώνων. 

 Σας πληροφορούμε επίσης, πως στους κόλπους της ΟΜΑΕ και υπό την αιγίδα της ΕΠΑ, λειτουργούν και οι εξής επιτροπές που παίζουν καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη και την προώθηση του σπορ: Ιατρική, Ασφάλειας, Ταχύτητας & Αναβάσεων, Ράλλυ, Τεχνική, 4x4, Drift & Dragster, Εκπαίδευσης & Επιμόρφωσης, Στρατηγικής & Επικοινωνίας, καθώς και οι ανεξάρτητες της ΕΠΑ: Πειθαρχική Επιτροπή και Εθνικό Δικαστήριο Εφέσεων. 

Είμαστε σίγουροι πως η σκληρή δουλειά και η συνεχής συνεργασία χωρίς σκοπιμότητες όλων των στελεχών και των μελλών μας, η αγάπη και το πάθος των αθλητών-οδηγών και των συμμετεχόντων από οποιαδήποτε θέση, όπως επίσης και ο ενθουσιασμός και η αφοσίωση των φιλάθλων για τους αγώνες, θα βοηθήσουν στην εκπλήρωση των οραμάτων μας και θα φέρουν σύντομα το ζητούμενο, δηλαδή την πολυπόθητη ανάπτυξη του σπορ της καρδιάς μας, ώστε να φτάσει και να ξεπεράσει κάθε προσδοκία. 

Ελπίζουμε οι πληροφορίες που περέχονται στο νέο μας δικτυακό τόπο να είναι αρκετές ώστε να λύσουν κάθε απορία όσον αφορά στους αγώνες αυτοκινήτου και καρτ. 

Για κάθε επιπλέον πληροφορία, διευκρίνηση ή παρατήρηση ή ακόμη και πρόταση συνεργασία σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, είτε τηλεφωνικά, είτε μέσα από την σχετική ενότητα "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ". 

 Καλή πλοήγηση!

Πατήστε εδώ για να δείτε την νέα ιστοσελίδα της ΟΜΑΕ

Related

omae 7737272239874427224

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon


Supporters

kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

FOLLOW US


yt yt
automotopatras

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

item