Καταπέλτης η επιστολή της ΟΜΑΕ προς την ΕΛΠΑ - Άμεση η διακοπή συνεργασίας

Καταπέλτης η επιστολή της OMAE προς την ΕΛΠΑ ύστερα από νέες αποκαλύψεις που αφορούν την ασφάλιση των Ελληνικών αγώνων το 2012. Τα έγγραφα που έχει στα χέρια της ΟΜΑΕ δείχνουν ανυπαρξία ασφαλιστικού συμβολαίου για το 2012 από την διοργανώτρια αρχή που ήταν τότε η ΕΛΠΑ. 
Εκείνη την περίοδο είχαν υπάρξει και αρκετά ερωτήματα από τον χώρο του καρτ σχετικά με τα ασφαλιστήρια που δεν απαντήθηκαν ποτέ, ενώ είχαν ανακηρυχθεί μέχρι και παράνομοι οι αγώνες για το Rotax Max Challenge με πρόσχημα την αδειοδότηση και την ασφαλιστική τους κάλυψη!
Θυμίζουμε επίσης ότι το 2013, μέχρι να λυθεί το θέμα του ασφαλιστηρίου χάθηκε η μισή αγωνιστική περίοδος.

Μέχρι να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις από την ΕΛΠΑ η ΟΜΑΕ καταλήγοντας στην επιστολή της δεν επιθυμεί να έχει πλέον καμία σχέση με την ΕΛΠΑ για θέματα που αφορούν το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Διαβάστε την επιστολή της ΟΜΑΕ προς την ΕΛΠΑ αλλά και όλους τους αρμόδιους φορείς:

Ο θεσμικός ρόλος και η θέση της ΟΜΑΕ υπαγορεύουν την ηθική και νομική υποχρέωση της να ενεργεί κάθε τι που θα μπορούσε να συμβάλλει στη θωράκιση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας, συγχρόνως δε και κάθε τι που θα αναδεικνύει την θέση του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας σε διεθνές επίπεδο. 

Ένα από τα κυρίαρχα θέματα που προτάσσεται στα τρέχοντα θέματα της ΟΜΑΕ είναι και αυτό της ασφαλούς διεξαγωγής των αγώνων και της ασφάλισης όλων των εμπλεκομένων σε αυτούς προσώπων, δηλαδή οδηγών και διοργανωτών, τόσο για την άτυχη στιγμή ενός προσωπικού ατυχήματος όσο και για την έναντι τρίτων αστική ευθύνη, για ζημιές και βλάβες που προκαλούνται επ΄ ευκαιρία διεξαγωγής αγώνων, αθλητικών συναντήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων. 

Η σχετική ευαισθησία τόσο της διοίκησης όσο και των μελών σωματείων και των αθλητών μελών των σωματείων μας είναι δεδομένη. 
Πρόσφατα περιήλθαν σε γνώση μας έγγραφα σωματείου τα οποία έχουν συνταχθεί και έχουν αποσταλεί στον παραλήπτη τους, για την επίλυση θέματος αποζημίωσης βλάβης που προκλήθηκε κατά τη διεξαγωγή αγώνα αναβάσεως η οποία είχε περιληφθεί στην επίσημη προκήρυξη αναβάσεων έτους 2012, από το περιεχόμενο των οποίων προκύπτουν ενδείξεις ότι την κρίσιμη περίοδο στην οποία αναφέρονται τα εξιστορούμενα περιστατικά η διεξαγωγή των αγώνων εγένετο χωρίς την προβλεπόμενη από το ισχύον νομικό πλαίσιο υποχρεωτική ασφάλιση των αθλητών-οδηγών και των διοργανωτών (π.δ. 237/86). 

Το σωματείο που είχε τότε την εποπτεία των αγώνων αυτοκινήτου στην Ελλάδα ήταν η ΕΛΠΑ, η οποία για την περίοδο αυτή είχε διαβεβαιώσει τους πάντες ότι η διοργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων αυτοκινήτου στην χώρας μας ήσαν ασφαλισμένοι τόσο για την περίπτωση προσωπικού ατυχήματος των οδηγών – αθλητών όσο και για την έναντι τρίτων αστική ευθύνη αυτών και των διοργανωτών. 

 Είναι προφανές ότι εάν και εφόσον οι ενδείξεις αυτές ταυτίζονται με την πραγματικότητα, η τότε διοίκηση της ΕΛΠΑ έχει υποπέσει σε σωρεία αξιόποινων πράξεων, συμπαρασύροντας σε άλλες παράνομες ενέργειες εμπλεκόμενους με τους αγώνες αυτοκινήτου ανθρώπους, αλλά και όργανα του δημοσίου οι οποίοι έχοντας ως δεδομένο την ασφαλιστική κάλυψη των οδηγών και των διοργανωτών για τους ίδιους και προς τρίτους, συνηγορούσαν και συνέπρατταν όπως ο νόμος όριζε στην τέλεση των αγώνων, αφού είτε διαβεβαίωνε ρητά ότι υφίσταται σχετική ασφαλιστική κάλυψη, είτε εν γνώσει της αποσιωπούσε την έλλειψή της. 

 Είναι προφανές ότι την ίδια περίοδο με αυτή που αναφέρονται τα έγγραφα του σωματείου διεξήχθησαν και άλλοι αγώνες αυτοκινήτου, οι οποίοι αν αποδειχθεί ότι όντως ο ένας ήταν ανασφάλιστος τότε και όλοι οι άλλοι ασφαλιστικά ήταν κυριολεκτικά «στον αέρα». 

 Εάν και εφόσον αποδειχθεί ότι όλα τα παραπάνω είναι απόλυτα ακριβή, τότε η ΟΜΑΕ δεν μπορεί να έχει την παραμικρή σχέση με την ΕΛΠΑ σε κανένα επίπεδο, συγχρόνως δηλώνει ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε στο μέλλον ο μηχανοκίνητος αθλητισμός να μην έχει καμία, οποιασδήποτε μορφής, σχέση με την ΕΛΠΑ, θεωρώντας την στάση της απαράδεκτη και κατ΄ ελάχιστον επικίνδυνη. 

 Την θέση μας αυτή θα δημοσιοποιήσουμε προς πάσα κατεύθυνση. Εάν η σημερινή διοίκηση της ΕΛΠΑ πιστεύει ότι τα στοιχεία αυτά, τα οποία ήδη έχει εις χείρας της, είναι ανακριβή, θα έπρεπε «ΧΘΕΣ» να μας είχε ενημερώσει και να είχε παράσχει τις απαραίτητες διευκρινήσεις, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει πράξει. 

 Συνακόλουθα μέχρις ότου αποσαφηνισθούν πλήρως τα παραπάνω σας γνωστοποιούμε ότι αδυνατούμε να συνεργασθούμε με την ΕΛΠΑ σε θέματα που αφορούν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην χώρα μας. 

 Ο Πρόεδρος 

 Δημήτρης ΜιχελακάκηςRelated

omae 2871829055869613990

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

  1. Ποτέ μη λες μεγάλα λόγια!
    Τώρα που τέλειωσε το θέμα του pouvoir sportif και η ΕΛΠΑ παραμένει εκπρόσωπος της FIA, τί θα κάνει ο Πρόεδρος? Θα τα πάρει πίσω? Θα επιμείνει στη μη συνεργασία με την ΕΛΠΑ και θα μείνει έξω από το Acropolis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon


Supporters

kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

FOLLOW US


yt yt
automotopatras

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

item