Προνόμια Διακριθέντων Αθλητών - Μια επίσημη τοποθέτηση

Το θέμα των προνομίων των διακριθέντων αθλητών καρτ που είχε θέσει το Kartnews.gr πριν περίπου ένα μήνα στο άρθρο "Προνόμια αθλητών αγώνων καρτ από την Γ.Γ.Α." απασχολεί έντονα την επιτροπή του καρτ της ΟΜΑΕ το τελευταίο διάστημα και γίνεται σοβαρή προσπάθεια να θεσμοθετηθεί ένα επαρκές πλαίσιο αγώνων για την ενεργοποίηση των προνομίων.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο Κα Κορίνα Φατούρου, μέλος της επιτροπής καρτ, δημοσίευσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης την παρακάτω επιστολή προς ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων για τα δικαιώματα των αθλητών.
Η επιστολή δεν αποτελεί επίσημη θέση της ΟΜΑΕ καθώς ακόμα δεν έχει οριστεί το πλαίσιο των κατηγοριών των αγώνων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος για το 2014 καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες υπάρχει έντονη διαφωνία ως προς τις κατηγορίες που θα ενταχθούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.


Αναλυτικά η επιστολή

Αγαπητοί φίλοι του καρτ και του αυτοκινήτου, 
Δουλέψαμε σκληρά για να χτίσουμε την Ομοσπονδία μας. Αρωγός και συμπαραστάτης στην προσπάθειά μας ήταν και είναι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. 
Ελπίζω και εύχομαι η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας να πράξει το καθήκον της στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και να προστατεύσει τα νομοθετημένα δικαιώματα των αθλητών της. Θεωρώ χρέος μου να ενημερώσω τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού για τα σημαντικά ευεργετήματα των διακριθέντων αθλητών που παρέχονται από τη Νομοθεσία της Χώρας μας. Αρχίζω με τα προνόμια των αθλητών μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. 

Σύμφωνα με : 
• τον Αθλητικό Νόμο 2725/1999 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα, 
• τον Νόμο 4115/2013, • την Υ.Α. 11596/2013 και τις ισχύουσες ερμηνευτικές εγκυκλίους αυτών, 
• την εγκύκλιο αρ. πρωτ Φ.115808/Β6/2014 του Υπουργείου Παιδείας, για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, οι διακριθέντες αθλητές, υπό τις προϋποθέσεις των ανωτέρω, έχουν σημαντικά προνόμια για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. 

Τα μηχανοκίνητα αγωνίσματα αυτοκινήτου και καρτ αποτελούν αθλητική δραστηριότητα που υπάγεται στις διατάξεις των νόμων αυτών. Εξαιρούνται και δεν υπάγονται στα προνόμια του Νόμου όλες οι Αθλητικές Διοργανώσεις Κυπέλων, Επάθλων, Πρωταθλημάτων ιδιωτικών εταιρειών. 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΤ 

Απαραίτητες προϋποθέσεις : 
1. Οι Κανονισμοί Γενικοί και Ειδικοί καθώς και οι Τεχνικές Προδιαγραφές να είναι σύμφωνοι με τους αντίστοιχους της Διεθνούς Ομοσπονδίας (CIK-FIA). 
2. Οι Κανονισμοί και οι τροποποιήσεις τους υποβάλλονται από την οικεία Ομοσπονδία στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) για έλεγχο και έγκριση. 

Αν κατά τον έλεγχο νομιμότητας από τη Γ.Γ.Α. διαπιστωθεί ότι οι κατατεθέντες Κανονισμοί και Προδιαγραφές δεν είναι σύμφωνοι με τους Κανονισμούς και Προδιαγραφές της αντίστοιχης Διεθνούς Ομοσπονδίας, αναπέμπονται στην οικεία Ομοσπονδία για τροποποίηση ή συμπλήρωση προκειμένου να εναρμονισθούν πλήρως. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας οφείλει να συμμορφωθεί. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ο Υπουργός μπορεί να αναστείλει την τακτική επιχορήγηση της Ομοσπονδίας. 

3. Απαιτείται συμμετοχή στους αγώνες 8 τουλάχιστον αθλητών από 6 διαφορετικά σωματεία. 

4. Απαραίτητη προϋπόθεση για να ασκήσει ο αθλητής το δικαίωμα του στα προνόμια του Νόμου, είναι να είναι ενεργός αθλητής, έως την ημερομηνία που θα υποβάλει την αίτησή του στην Γ.Γ.Α. 

5. Το δικαίωμα αυτό ο αθλητής μπορεί να ασκήσει μέχρι την ηλικία των 29 ετών. Εξαιρούνται και δεν υπάγονται στα προνόμια ιδιωτικές διοργανώσεις ιδιωτικών επάθλων και κυπέλλων. 

Προνόμια αθλητών 

Για την 1η νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των κατηγοριών KF3 JUNIOR – KF – KZ παρέχεται 20% προσαύξηση για εισαγωγή στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. και 10% για εισαγωγή σε άλλη σχολή ή Τμήμα Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΕΙ). 

Για την 2η νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των κατηγοριών KF3 JUNIOR – KF – KZ παρέχεται 20% προσαύξηση για εισαγωγή στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. και 8% για εισαγωγή σε άλλη σχολή ή Τμήμα Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΕΙ). 

Για την 3η νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των κατηγοριών KF3 JUNIOR – KF – KZ παρέχεται 20% προσαύξηση για εισαγωγή στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. και 7% για εισαγωγή σε άλλη σχολή ή Τμήμα Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΕΙ). 

Συνιστώ σε όλους τους ενδιαφερόμενους αθλητές και γονείς να μελετήσουν το Νόμο υπ’ αριθ. 4115 / 2013 « Οργάνωση και λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις» και ιδιαιτέρως το άρθρο 38 αυτού. 

Επίσης τον Ν.2725/1999 όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα και ειδικότερα το άρθρο 74 παρ. 3 του Ν.3057/2002. 

Σύντομα θα σας ενημερώσω για τα προνόμια – ευεργετήματα των αθλητών που διακρίνονται σε Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς αγώνες της Διεθνούς Ομοσπονδίας FIA, CIK/FIA, καθώς και για τις οικονομικές απολαβές των διακριθέντων αθλητών.

Related

omae 5550679029320171869

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

 1. Πραγματικά μια χρήσιμη ενημέρωση, χρήσιμη γιατί βάζει επιτέλους κάποιους στόχους, στο χωρίς στόχους, γύρω-γύρω στις πίστες των παιδιών που δουλεύουν σκληρά για αυτό που αγαπούν, αλλά και στα πραγματικά μεγάλα έξοδα των γονιών τους. Ας ελπίσουμε μαζί με τους στόχους να υπάρχει και η ανάλογη αξιοκρατία και χωρίς εξαιρέσεις τήρηση των κανονισμών, ώστε να μην γίνουν αυτοί, στόχοι εκμετάλευσης.
  Περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη ενημέρωση!!
  Κώστας Σωτηροπουλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλά τα λέτε αλλά που θα βρούμε μοτέρ KF και τι θα τα κάνουμε αυτά που έχουμε τώρα? Με το ζόρι συντηρούμε ένα Rotaxaki...Οταν είχαμε KF μας βαλατε και τα σκοτώσαμε - παροπλίσαμε τώρα πάλι τα ίδια? + οτι παγκοσμίως εχουν αρχισει και εξαφανίζονται
  Μάρκος Καπετανάκης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φίλε Καπετανάκη δεν είμαι σίγουρος αν γνωριζόμαστε, πάντως εγώ προσωπικά δεν σε έβαλα να σκοτώσης τίποτα. Σίγουρα κάποιοι σε οδήγησαν σε αυ΄το απαξιώνοντας τα πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια. Τίποτα δεν εξαφανίζεται απλά θα αλλάξει.

  Κώστας Σωτηρόπουλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κάθε αλλαγή προς το καλύτερο είναι ευπρόσδεκτη αρκει να λαμβάνουμε υποψη και τις ιδιαιτερότητες του καρτ ως άθλημα τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως
  Νικος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλή φάση τα KF και τα μόρια και όλα. Φτιάξε και μια κατηγορία Εθνική 125 να συμμετέχουμε και όλοι οι υπόλοιποι που δεν έχουμε την δυνατότητα να αγοράσουμε ξανά KF.
  Σωτήρης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Απλα πειτε μου ποσα KF βλεπουμε στις Ελληνικες Πιστες??? Εδω σε πολυ πιο αναπτυγμενες χωρες και το KF δεν υφισταται πλεον και συζηταμε στην Ελλαδα για KF? Για ποιους για 5- 10 ατομα που μπορουν να το υποστηριξουν?
  Δημητρης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δεν πρεπει να γινει κατα την γνωμη πρωταθλημα kf φετος για τον λογο οτι οποιος δωσει 4,000 για να παρει μοτερ του χρονου θα του βγει αχρηστο γιατι θα βγουνε τα καινουργια... Και δν νομιζω οτι καποιος θα ακολουθησει πρωταθλημα με ενα μοτερ. Καλυτερα να γινει μια open 125 με ποιο χαλαρους κανονισμους για να τρεξουν και καπιοι που εχουν παλιο εξοπλισμο. Ασχολουμε με το καρτ 15 χρονια ειναι θλιβερο να βλεπεις 2 κατηγοριες στο πανελληνιο απο 9 ατομα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon


Supporters

kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

FOLLOW US


yt yt
automotopatras

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

item