Αποσύρεται ο νέος μπροστινός προφυλακτήρας από την CIK FIA

Μετά τις έντονες αντιδράσεις οδηγών και ομάδων για τα αποτελέσματα από την χρήση του νέου προφυλακτήρα που επέβαλε φέτος η CIK FIA στους Διεθνείς αγώνες αποφάσισε να τον αποσύρει.


Πιο συγκεκριμένα αναστέλλει την χρήση του για αόριστο χρονικό διάστημα μέχρι οι δοκιμές που βρίσκονται σε εξέλιξη να έχουν καλύτερα αποτελέσματα.
Ο νέος προφυλακτήρας που είχε το χαρακτηριστικό να αποσπάται κατά την σύγκρουση,
είχε σκοπό να αποτρέπει τους οδηγούς από τις συγκρούσεις και τις επαφές.

Η λειτουργία του όμως τελικά δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα καθώς σε αρκετές περιπτώσεις διαμόρφωνε άδικα το αποτέλεσμα ενός αγώνα. 

Θύμα της δυσλειτουργίας του μπροστινού προφυλακτήρα είχε πέσει πέρυσι και ο Έλληνας Πρωταθλητής "Κωνσταντίνος" στους αγώνες του για το Academy Trophy όπου είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει αγώνα εξαιτίας του δοκιμαζόμενου  τότε μπροστινού συστήματος.   

Η ανακοίνωση της CIK FIA:

Μετά τις πρόσφατες διαπιστώσεις σχετικά με τη λειτουργία του νέου κιτ τοποθέτησης φέρινγκ, αναγνωρισμένο από την 1η Ιανουαρίου 2015, η CIK-FIA αποφάσισε να αναστείλει αμέσως τη χρήση αυτού του κιτ για αόριστο χρονικό διάστημα. 
Οι δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη για να διευκρινιστούν τα κριτήρια για μια οριστική λύση. 
Από τώρα και μέχρι νεωτέρας, το αναγνωρισμένο φέρινγκ σετ τοποθέτησης όπως ορίζεται στο άρθρο 31 των Ειδικών Διατάξεων της CIK-FIA δεν θα χρησιμοποιείται πλέον. 
Ως εμπρός φέρινγκ καθορίζεται το μη αφαιρούμενα εν αναμονή των αποτελεσμάτων των δοκιμών και την επικύρωση ενός νέου σετ. Related

WSK 4970143555520721062

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon


Supporters

kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

FOLLOW US


yt yt
automotopatras

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

item