Οι προτάσεις των μελών της επιτροπής καρτ για τους Ελληνικούς αγώνες

Δείτε αναλυτικά όλες τις προτάσεις των μελών της επιτροπής καρτ για τους Ελληνικούς αγώνες.


Οι προτάσεις του μέλους της επιτροπής καρτ Δημήτρη ΜΙΧΕΛΑΚΑΚΗ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΤ 2015
ΠΡΟΤΑΣΗ Δημήτρη ΜΙΧΕΛΑΚΑΚΗ (11.02.15)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
1. ΜΙΝΙ 60 (Κανονισμός-Προδιάγραφες CSAI 2014)
2. JUNIOR – SENIOR
Προϋποθέσεις:
α. Μονομάρκα 125cc υδρόψυκτοι κινητήρες προδιαγραφών long life όπως ΙΑΜΕ Χ30, ROTAX κλπ β. Οκτώ (8) καρτ κατ ελάχιστον στα χρονομετρημένα και έξι (6) στη σχάρα εκκίνησης ώστε να προσμετρά ο αγώνας στο Πρωτάθλημα χωρίς καμία παρέκκλιση από Επιτροπή Καρτ και ΕΠΑ.
γ. Ξεχωριστοί αγώνες για κάθε μάρκα κινητήρων
3. KZ2 Έξι ταχυτήτων
4. DD2 ROTAX ΕΠΑΘΛΟ MICRO ROTAX

Προκειμένου για κινητήρες KF2, KF3 επειδή προτείνω το θέμα να κριθεί από τη ΓΓΑ μετά από ενημέρωση σχετικά με το τι προβλέπει ο αθλητικός νόμος και ο διεθνής κανονισμός CIK-FIA. Σε περίπτωση που είναι θετική ως προς τη συμμετοχή τους, να δημιουργηθεί ξεχωριστή κατηγορία γι αυτούς τους κινητήρες.

Ελάχιστες συμμετοχές προκειμένου ένα σωματείο να διεξάγει τον αγώνα ορίζονται οι σαράντα (40) στο σύνολο των κατηγοριών, κάτω από αυτό το πλαφόν συμμετοχών είναι στην ευχέρεια του σωματείου να τον διεξάγει.

Σε περίπτωση περισσοτέρων κατηγοριών από έξι (6) ο αγώνας πρέπει να γίνει διήμερος και όχι με λιγότερες από 55 συμμετοχές (προς επεξεργασία).

Ποιά η διαδικασία στον διήμερο για τη συμμετοχή ενός οδηγού συμμετέχοντα και το Σάββατο και την Κυριακή σε διαφορετικές κατηγορίες Πρωταθλήματος ; (προς συζήτηση)

Στόχος μας πρέπει να είναι

α) η με ίσους όρους συμμετοχή των αγωνιζομένων στους αγώνες γι αυτό το λόγο προτείνω μονομάρκα κινητήρων (πρακτική πολλών ευρωπαϊκών και άλλων κρατών).
Εξ άλλου η διεξαγωγή αγώνων με ενιαίο κινητήρα δεν απέχει καθόλου από την προκήρυξη ενιαίων ελαστικών, όπως επί χρόνια διεξάγονται όλοι οι αγώνες όλων των κατηγοριών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

β) Η αξιοποίηση του υπάρχοντος εξοπλισμού που διαθέτουν οι αγωνιζόμενοι χωρίς επί πλέον έξοδα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους (δεν αλλάζει ο κανονισμός MINI, δεν αλλάζουν οι κινητήρες με ομολογκασιόν 2015 αλλά παραμένουν οι ίδιοι του 2014). Στην ίδια λογική πρέπει να κινηθούμε και στις άλλες πρωταθληματικές κατηγορίες.

γ) Η ανάπτυξη του καρτ σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία

δ) Η με ίσους όρους διεκδίκηση των ωφελημάτων του αθλητικού νόμου, χωρίς τη δυνατότητα ορισμένων να εκμεταλλευτούν τα ωφελήματα αυτά λόγω της οικονομικής τους ευχέρειας.

Οι προτάσεις του μέλους της επιτροπής καρτ Νίκου Παπασταθόπουλου

Προς Μέλη ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΡΤ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΤ 2015
Μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής χρονιάς για τα Πρωταθλήματα καρτ του 2014 και μετά τις συζητήσεις της επιτροπής καρτ οι προτάσεις μου για τους αγώνες καρτ 2015 είναι ανάλογες του επιπέδου των συμμετοχών και της προβολής του θεσμού αυτού.

Οπότε προτείνω:
Πρωτάθλημα ΜΙΝΙ 60
Πρωταθλήματα Κατηγοριών KZ2, DD2 ROTAX, SENIOR ROTAX
Πρωτάθλημα Κατηγορίας JUNIOR με κινητήρες Ενιαίου Τύπου Επίσης θα πρέπει να ενημερώνουμε τους αγωνιζόμενους αθλητές ότι για να πραγματοποιηθεί ένας αγώνας πρωταθλήματος θα πρέπει να έχει ένα ελάχιστο αριθμό συμμετοχών γιατί διαφορετικά ο οργανωτής/σωματείο δεν θα καλύπτει ούτε το παράβολο της ΟΜΑΕ.

Όσον αφορά τους τεχνικούς κανονισμούς προτείνω να παραμείνουν οι ίδιοι με του 2014.

Νίκος Παπασταθόπουλος
12 Φεβρουαρίου 2015


Οι προτάσεις του μέλους της επιτροπής καρτ Ζάχου Βάγια

Προς την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ)
Επιτροπή Κάρτ
Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2015

Αγαπητέ Πρόεδρε,
Η πρόταση μου για τους αγώνες καρτ για το 2015 είναι η εξής:
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΤ 2015
1. MINI 60 cc
2. ROTAX JUNIOR MAX
3. ROTAX SENIOR MAX
4. ROTAX DD2 MAX
5. KZ2

Σαν κατηγορίες επάθλου στον ίδιο αγώνα:
1. ROTAX MICRO MAX
2. Όποια άλλη κατηγορία μπορέσει να συμπληρώσει με ενιαίου τύπου κινητήρες 8 καρτ στην εκκίνηση. Θεωρώ ότι οι παραπάνω κατηγορίες έχουν μια αξιοπρεπή δυναμική για να πλαισιώσουν ένα πρωτάθλημα της Ομοσπονδίας μας.

Οτιδήποτε άλλο ζητηθεί από Αθλητικό Σωματείο σαν έπαθλο ή cup, θεωρώ ότι εφόσον συντάσσεται στα πλαίσια των Γενικών Κανονισμών του Καρτ μπορεί να διεξαχθεί, αρκεί οι κατηγορίες του να μην αποδυναμώνουν κατηγορίες του Πρωταθλήματος.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαι στη διάθεση σας.

Με εκτίμηση, Ζάχου Βάγια

Τις προτάσεις του μέλους της επιτροπής καρτ Φατούρου Κορίνα μπορείτε να τις δείτε στο άρθρο που είχαμε δημοσιεύσει στις 24/03 με τίτλο: Οι προτάσεις της Κας Φατούρου


Related

omae 6518122293037361360

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon


Supporters

kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

FOLLOW US


yt yt
automotopatras

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

item