Αναφορά της ΟΜΑΕ για τις παράνομες αγωνιστικές εκδηλώσεις

Με ανακοίνωση της η ΟΜΑΕ προειδοποιεί για τις κυρώσεις που θα έχουν οι αθλητές που συμμετέχουν σε παράνομες αγωνιστικές δραστηριότητες.

Είναι σαφές και αν μη τι άλλο δόκιμο το να μην επιτρέπονται εκδηλώσεις που δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας και τις ανάλογες καλύψεις για τους αγωνιζόμενους σε αυτοκίνητο και καρτ.

Παρόλα αυτά και όσον αφορά το καρτ ακόμα δεν έχει σχεδιαστεί η εγκύκλιος που θα προσδιορίζει τον τρόπο διεξαγωγής των Time Attack που αποτελούν την πιο προσιτή μορφή αγώνα για όλους τους οδηγούς και αποτελούν προθάλαμο για την εμπλοκή τους στους αγώνες. 
    
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΜΑΕ:


Με την εγκύκλιο 09/2015 συμπληρώνεται και αποσαφηνίζεται το άρθρο 16 και επόμενα του Εθνικού Αθλητικού Κανονισμού (ΕΑΚ), για τον ορισμό του αγώνα αυτοκινήτου ή καρτ. 

Συγκεκριμένα, κάθε αθλητική συνάντηση σε ανοιχτό ή κλειστό χώρο, η οποία ή δηλώνεται ως αγώνας ή παρουσιάζει συμμετέχοντες που συναγωνίζονται μεταξύ τους ή παρουσιάζει κάθε είδους κατάταξη, νοείται ως αγώνας και χρειάζεται υποχρεωτικά να φέρει την Έγκριση της ΕΠΑ. 

Επισημαίνεται για άλλη μια φορά πως η ΟΜΑΕ απαγορεύει ρητά στους αθλητές-μέλη των αθλητικών σωματείων και στα στελέχη αυτών, οποιαδήποτε συμμετοχή άμεση ή έμμεση, σε μη νόμιμες αγωνιστικές εκδηλώσεις, σε ανοιχτούς ή κλειστούς δρόμους, εντός ή εκτός πόλεων. 

Κάθε συμμετοχή σε τέτοιου είδους παράνομες δραστηριότητες, εκτός των ποινικών κυρώσεων που περιγράφονται στο Αστικό Κώδικα, τιμωρείται με διαγραφή και αφαίρεση Δελτίου Αθλητή (LICENCE) ή Στελέχους της ΟΜΑΕ.Related

omae 4603058814410853007

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon


Supporters

kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

FOLLOW US


yt yt
automotopatras

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

item