Η παρουσία των Spartans Extreme Racing στον 3ο αγώνα RMC - Δελτίο Τύπου

Έναν μαχητικό αγώνα πραγματοποίησαν οι πιλότοι των SPARTANS στον 3ο αγώνα ROTAX που έγινε στις 27-9-2015 στην πίστα KARTODROMO των Αφιδνών.


Ο πιλότος Michas Fanis μετά από προβλήματα που αντιμετώπισε με τον κινητήρα του το Σαββάτο αγωνίστηκε με μοτέρ που μονταρίστηκε αργά τις νυκτερινές ώρες πριν την συνάντηση και το οποίο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. 

Παρά όμως τα προβλήματα ο Fanis έδωσε έναν καταπληκτικό αγώνα με εντυπωσιακές μάχες, προσπεράσεις και σωστές άμυνες, όσο μπορούσε και αντιμετώπισε επάξια πιο γρήγορα σύνολα προσφέροντας θέαμα στους φίλους του καρτ που παρακολουθούσαν των αγώνα. 

Η ποινή των τριών δευτερολέπτων και η ασπρόμαυρη σημαία που του δόθηκε στον τελικό, τον περιόρισε στην 6η θέση και θεωρούμε ότι εξάντλησε την αυστηρότητα του νόμου και ίσως δεν θα έπρεπε να δοθεί καθώς την στιγμή της σύγκρουσης από το πλάι είχε την εσωτερική, άρα και την προτεραιότητα, ο δε συγκεκριμένος συναθλητής του αμέσως πριν την επίμαχη διεκδίκηση, χτύπησε από πίσω τον πιλότο μας με βιαιότητα και με σαφή κίνδυνο να τον θέσει εκτός αγώνα. 

Αυτό μάλιστα το χτύπημα τον έθεσε στην εσωτερική της αριστερής στροφής μετά την φουρκέτα και στην διεκδίκηση της θέσεως του την στιγμή που ο συναθλητής του επιχειρούσε προσπέραση από την εξωτερική. 

Φυσικά όπως πάντα ευπειθώς σεβόμαστε τις αποφάσεις του αλυτάρχη και των αγωνοδικών, διότι αυτοί είναι οι άρχοντες του αγώνα, αλλά θεωρούμε ότι και ο συγκεκριμένος οδηγός με τον οποίο έγινε το περιστατικό, θα έπρεπε να τιμωρηθεί για το χτύπημα από πίσω που προηγήθηκε με διαφορά στιγμών, αλλά θα έπρεπε και να ακυρωθεί γιατί "έκοψε" και την πίστα, κάτι το οποίο είναι αδιανόητο καθώς συνέχισε τον αγώνα παραλείποντας δύο Κ και συνεχίζοντας τον αγώνα από το σημείο εισόδου του, με διαφορετική σειρά ανάμεσα στους αγωνιζόμενους. 

Στόχος της αναφοράς είναι η προτροπή των αλυταρχών και των κριτών στην πιο δίκαιη και αμέριστη λήψη, στιγμιαίων βεβαίως και ομολογουμένως δύσκολων αποφάσεων, με την υποκειμενική μας γνώμη ως προς αυτές και την επίσης μετάφραση των κανονισμών και επί ουδενί στόχο έχουν τους αγωνιζόμενους που κάνουν το άθλημα πραγματικότητα. 

Τέλος καλό όμως και όλα καλά για τον πιλότο μας και τον συναθλητή του από αυτήν την διεκδίκηση και σίγουρα όλα αυτά είναι ασήμαντα μπροστά στην ακεραιότητα των αθλητών.Ο πιλότος μας Klita Konstantinos έδωσε και αυτός δυνατές μάχες και σκληρές διεκδικήσεις, δείχνοντας ότι ωριμάζει οδηγικά με πολύ καλούς χρόνους καταφέρνοντας να ελέγξει την θέση του στον τελικό, παρουσιάζοντας την αποφασιστικότητα του να διατηρηθεί στον συναγωνισμό. 

Για πρώτη φορά μας έδειξε την δυνατότητα του στην αμυντική οδήγηση και τερμάτισε 4ος κλείνοντας όλες τις πόρτες, επιτυγχάνοντας και τον 2ο καλύτερο γύρο ανάμεσα στους συναθλητές του με 44.275 στον 8ο γύρο. 

Θεωρούμε την εμφάνιση του Konstantinos πολλή θετική με πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από τον προηγούμενο αγώνα και την πορεία του ανοδική, καθώς συνυπολογίζουμε και την 3 μηνών αποχή του από την προπονητική καθώς έλειπε στην χώρα καταγωγής του για οικογενειακές υποχρεώσεις. 

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι πριν τον αγώνα συμμετείχε σε μόλις 1 προπόνηση, πριν την συνάντηση, δεν "έτρεξε" την Παρασκευή και το Σάββατο τον σταμάτησε η βροχή, καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί το "στρώσιμο του κινητήρα του. 

Πιστεύουμε ότι εάν του είχε δοθεί η δυνατότητα μεγαλύτερης προσαρμογής στον συγκεκριμένο αγώνα, το αποτέλεσμα θα ήταν ακόμη καλύτερο καθώς αυτό βρίσκεται μέσα στις δυνατότητες του πιλότου.Related

rmc 4154894345662788084

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon


Supporters

kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

FOLLOW US


yt yt
automotopatras

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

item