Σε δύο κατηγορίες τα εξατάχυτα καρτ στο Γερμανικό Πρωτάθλημα

Το καρτ στην Γερμανία είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο τα τελευταία χρόνια και η Γερμανική Ομοσπονδία προχωράει για το 2016 σε μια νέα κατηγορία για τα εξατάχυτα καρτ.


Για το 2016 εκτός από τις 4 βασικές κατηγορίες του Πρωταθλήματος Mini, Junior, Senior και Shifter θα υλοποιηθεί και το DMSB Shifterkart Cup (DSKC) που θα αποτελεί την "δεύτερη" κατηγορία των εξατάχυτων καρτ.

Σε αυτήν την κατηγορία θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι νέοι εξατάχυτοι πιλότοι καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που πλέον από την κατηγορία junior πηγαίνουν κατευθείαν στα εξατάχυτα. Παράλληλα δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν και όσοι δεν έχουν πάρει βαθμούς σε επίσημη διοργάνωση της CIK-FIA ή δεν έχουν καταφέρει να μπουν σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος των KZ τα τελευταία δύο χρόνια.

Παράλληλα οι δέκα πρώτοι του περσινού πρωταθλήματος δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην νέα κατηγορία ενώ μετά το τέλος της χρονιάς οι 5 πρώτοι της νέας κατηγορίας θα προκρίνονται στην μεγάλη πρωταθληματική κατηγορία της Γερμανίας κερδίζοντας και το 50% του κόστους των παραβόλων συμμετοχής για την μεγάλη κατηγορία, ενώ αντίστοιχα οι τελευταίοι θα υποβιβάζονται στο DSKC.
Οι κανονισμοί στην "δεύτερη" κατηγορία θα είναι λιγότερο απαιτητικοί με τα κιλά της κατηγορίας να ανεβαίνουν στα 178.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι πιλότοι στην Γερμανία πληρώνουν τα παράβολα συμμετοχής για όλους τους αγώνες στην αρχή της χρονιάς κερδίζοντας σημαντικές εκπτώσεις καθώς όσοι δηλώσουν συμμετοχή λίγο πριν τους αγώνες επιβαρύνονται σημαντικά.


Related

WSK 7350360238557857870

Δημοσίευση σχολίου Default Comments


Next Races

04/12 - Karting Super Cup Αφίδνες

FOLLOW USyt yt
omae

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

item