Με 3 νέες κατηγορίες και πολλές αλλαγές το D Cup 2016 - Ανακοινώθηκε ο κανονισμός

Με πολλές αλλαγές θα ξεκινήσει το D Cup 2016 την νέα αγωνιστική χρονιά.


Στις ήδη γνωστές κατηγορίες Senior των αυτόματων καρτ και Super των εξατάχυτων καρτ έρχονται να προστεθούν η κατηγορία ΜΙΝΙ 60 - CSAI, η κατηγορία Junior και η κατηγορία 4-Stroke.

Στις κατηγορίες των αυτόματων καρτ Senior και Junior δεν γίνονται δεκτά τα μοτέρ Rotax Max EVO 2015, ενώ στην Senior θα γίνει και φέτος η κλάση Masters με μοτέρ IAME X30 και BMB.

Στην κατηγορία Super θεσπίστηκε η κλάση PRO όπου θα απονέμονται κύπελλα σε κάθε αγώνα (από 2 – 3 συμ. της κλάσης 1 κύπελλο, από 4-6 συμ. 2 κύπελλα ,7- συμ. 3 κύπελλα). 
Στην κλάση αυτοί μπορούν να συμμετέχουν οδηγοί με ελαφρύτερη αγωνιστική εμπλοκή μόνο κατόπιν αίτησης και έγκρισης από την οργανωτική επιτροπή την 1η φορά που θα συμμετάσχουν στον θεσμό.

Η κατηγορία MINI 60 χωρίζεται σε δύο ηλικιακές κλάσεις ΜΙΝΙ Α και ΜΙΝΙ Β οι οποίες διαγωνίζονται σε κοινό αγώνα με ίδιο εξοπλισμό. Η κλάση ΜΙΝΙ Β θα συμμετέχει στην ιδιαίτερη κατάταξη οδηγών έως 10 ετών αλλά και στην γενική κατάταξη κατηγορίας ΜΙΝΙ 60.

Στην κατηγορία Junior οι οδηγοί θα μπορούν να πάρουν μέρος με μοτέρ PARILLA X30 JUNIOR RL-C TaG 125 cc και ROTAX FR125 JUNIOR.

Στην κατηγορία 4 Stroke μπορούν να συμμετέχουν οδηγοί οι οποίοι είναι κάτοχοι άδειας τύπου LICENSE C Senior, ενώ θα είναι στην ευχέρεια των διοργανωτών να μην δεκτούν μια συμμετοχή εαν δεν συνάγει με την φιλοσοφία της κατηγορίας καθώς δεν θα απευθύνεται σε οδηγούς υψηλού επιπέδου.

Τα ελαστικά σε όλες τις συναντήσεις θα είναι Heidenau ενώ επιτρέπεται η χρήση ως λαδιών μίξης μόνο τα FACTORY RACING 2T KART ENGINE OIL και 100% SYNTHETIC 2T RACING
ENGINE OIL (KART) της εταιρίας VROOAM POWERSPORT LUBRICANTS.

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο αναλυτικά όλο τον κανονισμό:

Related

news 915581814721576395

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon


Supporters

kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

FOLLOW US


yt yt
automotopatras

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

item