Κατηγορία Club: Μια Νέα Ιδέα Σχεδιασμένη Ειδικά Για Νέους Αθλητές Karting

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting αλλάζει! 
Η επιτροπή karting της ΟΜΑΕ παρουσιάζει σε μια σειρά αφιερωμάτων τις κυριότερες αλλαγές στους κανονισμούς του 2016.


Η κατηγορία Club είναι ίσως το μεγαλύτερο νέο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting του 2016. 

Η επιτροπή karting της ΟΜΑΕ αναγνωρίζοντας πόσο δύσκολη φαντάζει η μετάβαση ενός οδηγού από τις προπονήσεις και τα time attacks σε ένα πλήρες αγωνιστικό περιβάλλον αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ενδιάμεσο βήμα. 

Έτσι η νέα κατηγορία απευθύνεται σε οδηγούς που είτε δεν έχουν κάνει καθόλου αγώνες, είτε δεν έχουν σημαντικές διακρίσεις στο βιογραφικό τους. 

Κριτήριο για τη δυνατότητα συμμετοχής ενός οδηγού είναι να μην έχει ποτέ τερματίσει ψηλότερα από την 6η θέση της τελικής βαθμολογίας σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ή σε οποιοδήποτε Ελληνικό ιδιωτικό έπαθλο karting. 

Από εξοπλισμό γίνονται δεκτά όλες οι μάρκες και τα μοντέλα σασί που διαθέτουν homologation από το 2006 και μετά, ενώ στους κινητήρες υποστηρίζονται όλοι οι δημοφιλείς τύποι TaG και KF. 

Η φιλοσοφία των κανονισμών είναι οι αθλητές να μπορούν να συμμετάσχουν χωρίς να κάνουν οποιαδήποτε μετατροπή στον εξοπλισμό τους.

Τα κίνητρα που δίνει η ΟΜΑΕ στους αθλητές της κατηγορίας είναι σημαντικά! 
Σε περίπτωση που θέλουν να συμμετάσχουν αποκλειστικά στην κατηγορία Club μπορούν να εκδώσουν ένα νέου τύπου Δελτίο Αθλητή, το C-CLUB, με κόστος μόλις 60 Ευρώ. 
Αν όμως ανοίξει η όρεξη τους και θέλουν παράλληλα να δοκιμάσουν άλλες κατηγορίες και θεσμούς karting φυσικά και μπορούν να το κάνουν αναβαθμίζοντας το δελτίο τους σε C-SENIOR απλά πληρώνοντας τη διαφορά. 
Η συμμετοχή στους αγώνες της κατηγορίας Club είναι και αυτή σε προνομιακή τιμή, μόλις 80 Ευρώ, ενώ τα ελαστικά είναι ενιαίου τύπου Dunlop SL3 με κόστος 130 Ευρώ ανά σετ. 
Οι αθλητές δεν είναι υποχρεωμένοι να αγοράσουν φρέσκα ελαστικά σε κάθε αγώνα και αν βρέξει μπορούν να χρησιμοποιήσουν ότι τύπο ελαστικών διαθέτουν. 
Στο τέλος των αγώνων θα κληρώνεται στους συμμετέχοντες ένα φρέσκο σετ ελαστικών και άλλα δώρα που θα ανακοινώσει στη διάρκεια της σεζόν η ΟΜΑΕ. 

Η μορφή των αγώνων θα είναι μοναδική και προσαρμοσμένη σε αθλητές που δεν έχουν κορυφαία επίπεδα φυσικής κατάστασης. 
Η ημέρα θα ξεκινά παραδοσιακά με δυο περιόδους ελεύθερων δοκιμών που θα ακολουθούνται από δυο περιόδους χρονομετρημένων δοκιμών σε στιλ time attack. 
Αυτές οι περίοδοι θα έχουν ξεχωριστή κατάταξη και θα χαρίζουν βαθμούς στους αθλητές του επάθλου. 
Η συνδυασμένη βαθμολογία των δυο time attacks θα διαμορφώνει και την σειρά εκκίνησης για έναν αγώνα περίπου 10 χιλιομέτρων που θα ολοκληρώνει την ημέρα των αθλητών!  
Μπορεί τα αποτελέσματα του αγώνα να καθορίζουν ποιοι θα ανέβουν στο βάθρο, όμως σε ότι αφορά τη βαθμολογία του επάθλου τόσο τα δυο time attacks, όσο ο αγώνας είναι ισοδύναμα. 

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting αλλάζει! 
Αν λοιπόν σου άρεσε αυτό που διάβασες σε περιμένουμε στο grid!


Related

Panelinio 6094625662717957703

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon


Supporters

kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Next Races

04-05/3 1ος Πανελληνίου - Αθήνα
11-12/3 1ος Rotax M.C. - Μέγαρα
25-26/3 2ος Πανελληνίου - Αθήνα
22-23/4 2ος Rotax M.C. - Μέγαρα
06-07/5 3ος Πανελληνίου - Σπάρτη
27-28/5 1ος D Cup Challenge - Αθήνα
24-25/6 4ος Πανελληνίου - Αθήνα
08-09/7 3ος Rotax M.C. - Μέγαρα
02-03/9 5ος Πανελληνίου - Αθήνα
16-17/9 P.I.C.K. Patras - Πάτρα
01-02/10 Special Event Rotax - Μέγαρα
28-29/10 Κύπελλο Ελλάδας - Θεσ/νίκη

FOLLOW US


yt yt
automotopatras

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

item