Μεταφράστηκαν στα Ελληνικά οι Κανονισμοί Καρτ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας

Παραδίδονται σήμερα στην Ελληνική κοινότητα του Μηχανοκίνητου οι ισχύοντες Κανονισμοί Kart της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας CIK-FIA μεταφρασμένοι στα Ελληνικά από την Κα Κορίνα Φατούρου μέλος της Παγκόσμιας Επιτροπής Karting


Οι Κανονισμοί Kart της CIK-FIA είναι αποτέλεσμα συλλογικής, μακρόχρονης συνεργασίας και μεταφορά πολύτιμης εμπειρίας μεταξύ 138 χωρών για πάνω από 50 χρόνια και αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της ανάπτυξης του kart παγκοσμίως :
• Η Γνώση των Κανονισμών είναι η Προστασία των αθλητών και των στελεχών των αγωνιστικών διοργανώσεων.
• Η Εφαρμογή των Κανονισμών στις εθνικές διοργανώσεις θωρακίζει, καλλιεργεί και αναπτύσσει το Άθλημα.Η μετάφραση των Διεθνών Κανονισμών ήταν πάγιο αίτημα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) προς την ΟΜΑΕ από το 2014, προαπαιτούμενο συνοδευτικό του φακέλου αναγνώρισης κάθε Ομοσπονδίας, απαιτούμενο για τον έλεγχο της νομιμότητας των εθνικών κανονισμών, και αποτελεί ανειλημμένη υποχρέωση της ΟΜΑΕ, προβλεπομένη από το Άρθρο 15 του Καταστατικού της. Παρά ταύτα η σημερινή διοίκηση της ΟΜΑΕ δεν προέβη στη μετάφρασή τους, επικαλούμενη οικονομική στενότητα.

Με την ανάληψη των καθηκόντων μου, και μετά τη σύμφωνη γνώμη της Παγκόσμιας Επιτροπής Kart CIK-FIA, προχώρησα στη μετάφραση των Διεθνών Κανονισμών Kart και την υποβολή τους στη ΓΓΑ. Η μετάφραση έγινε ιδίοις εξόδοις.

Η παρούσα μετάφραση των Διεθνών Κανονισμών Kart στην ελληνική γλώσσα, ακολουθεί πλήρως τη δομή και το περιεχόμενο του επίσημου κειμένου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, με ταυτόχρονη και συγχρονισμένη παρουσίαση δύο γλωσσών σε παράπλευρες στήλες σε κάθε σελίδα : Αριστερά στα Γαλλικά και δεξιά στα Ελληνικά (με πλάγιους χαρακτήρες). 
Ως γλώσσα αναφοράς επιλέχθηκε η Γαλλική, ως επίσημη γλώσσα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Περιλαμβάνονται 4 Κεφάλαια :
1. Ορισμοί και Ταξινόμηση
2. Αγωνιστικές Άδειες και Κώδικας Οδήγησης
3. Γενικός Κανονισμός Αθλήματος Kart
4. Τεχνικός Κανονισμός (με τα Προσαρτήματα και τα Τεχνικά Σχέδια)

Οι Κανονισμοί διατίθενται ΔΩΡΕΑΝ και σε έντυπη, ευκρινέστερη μορφή, αποκλειστικά για ατομική χρήση, μετά από επικοινωνία.

Related

omae 6408144883794609974

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon


Supporters

kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

FOLLOW US


yt yt
automotopatras

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

item