Αλλάζουν χρώμα οι δρόμοι στις Σέρρες και απορροφούν την θερμότητα!

Οι Σέρρες είναι μία πόλη ευρωπαϊκών προδιαγραφών, όχι μόνο στα λόγια αλλά όπως αποδεικνύεται 
και στις πράξεις. 


Οι πολιτικοί άρχοντες της περιοχής δείχνουν εδώ και πολλά χρόνια πως έχουν γνώση για το αυτοκίνητο και την μοτοσικλέτα και αυτό φάνηκε αρχικά το 1998 με την κατασκευή του αυτοκινητοδρομίου που φτιάχτηκε με χρήματα του Δήμου και κοσμεί την περιοχή των Βαλκανίων.Πλέον η γνώση για το αντικείμενο περνά στην καθημερινότητα των απλών πολιτών που βλέπουν τους δρόμους να αλλάζουν και να θυμίζουν Ευρώπη. 
Άλλωστε δεν συναντούμε καθημερινά χρωματιστούς... δρόμους που δεν έχουν στόχο να ομορφαίνουν την όψη της πόλης αλλά να λειτουργούν και βιοκλιματικά. 

Αυτό ισχύει με συγκεκριμένους δρόμους στις Σέρρες που έχουν αλλάξει όψη καθώς έχει χρησιμοποιηθεί για την υλοποίησή τους φωτοκαταλυτικό υλικό.

Αισθητικά ο συγκεκριμένος δρόμος (οδός Ιουστινιανού) θυμίζει δρόμο... εξωτερικού. Στην πράξη βοηθά στη μείωση της θερμοκρασίας!Δρόμος που μειώνει την θερμοκρασία
Το συγκεκριμένο υλικό εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είναι... διαθέσιμο σε τρία χρώματα. 
Η ιδιότητά του είναι να απορροφά την θερμότητα και να μειώνει την θερμοκρασία, κάτι που γίνεται αντιληπτό από τον καθένα ιδίως του καλοκαιρινούς μήνες. 
Το συγκεκριμένο υλικό μειώνει την θερμοκρασία έως και 3 βαθμούς.

Λόγω της μεγάλης θερμοχωρητικότητας που έχει το φωτοκαταλυτικό υλικό δεν χάνει τις ιδιότητές του ακόμα και όταν μαυρίσει από το πέρασμα των αυτοκινήτων ενώ με ένα πλύσιμο του δρόμου το χρώμα... επανέρχεται στην αρχική του μορφή.
Info from zougla.gr


Related

editors 1422652897699665153

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon


Supporters

kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

FOLLOW US


yt yt
automotopatras

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

item