Πόλεμος εναντίον αμάχων... στον Μηχανοκίνητο αθλητισμό

.....ακόμα δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Αν δεν ήμασταν εκεί ,θα θεωρούσαμε ότι κάποιος κάνει πλάκα. Δυστυχώς ήμασταν εκεί και ζήσαμε από κοντά την αληθινή "πλάκα" που προσπαθεί κάποιος να κάνει στους  συνανθρώπους μας, προκειμένου να ικανοποιήσει τα δικά του "θέλω".


Ελλάδα 2016
7 χρόνια μνημονίου και λιτότητας ...και συνεχίζουμε.
Εποχές που όλοι συμφωνούμε ότι η ελληνική κοινωνία και οικονομία βάλετε συνεχώς, καταποντίζοντας την ποιότητα της καθημερινότητας μας. 
Σε μια τέτοια εποχή λοιπόν, που η ομόνοια και η συναδελφοσύνη είναι βασικά συστατικά για να ισορροπήσουμε τουλάχιστον ψυχολογικά, υπάρχουν και οι άλλοι.
Οι άλλοι που δείχνουν τελικά ότι δεν τους νοιάζει να παρενοχλήσουν 60 συνανθρώπους τους την ώρα που ετοιμάζονται να ζήσουν μια σημαντική για αυτούς εμπειρία, προκειμένου να αποδείξουν δεν ξέρουμε τι και σε ποιον, αυθαίρετα και εντελώς ανήθικα (γιατί  ο ηθικός κώδικας είναι πολλές φορές πιο σημαντικός ακόμα και από  τον νόμο άλλωστε ποιος άνθρωπος με έλλειψη ηθικής μπορεί να σεβαστεί την νομοθεσία?) 

ηθική η [iθikí] Ο29 : 1α. το σύνολο των θεσμοθετημένων κανόνων μιας κοινωνίας που καθορίζουν τη συμπεριφορά των ατόμων με βάση το κοινωνικά αποδεκτό, το καλό και το κακό: Bικτοριανή ~ . Σύμφωνα με την παραδεδεγμένη ~. H ~ της αστικής τάξης στις αρχές του αιώνα. β. υποκειμενική αντίληψη και ατομική στάση απέναντι στη συγκεκριμένη κοινωνική ηθική: Aυτά είναι σύμφωνα με τη δική σου ~. || η ηθικότητα. || H ~με τη στενή της έννοια, η σεξουαλική ηθική. 2α. κλάδος της φιλοσοφίας που εξετάζει και μελετά τις πράξεις των ανθρώπων ως προς τη θετική ή αρνητική τους αξία, που έχει δηλαδή για αντικείμενο την εκτιμητική κρίση, αφού αναφέρεται στη διάκριση του καλού και του κακού. β. η διδασκαλία περί ηθικής: H σωκρατική / η καντιανή ~. Xριστιανική ~. || το σύγγραμμα περί ηθικής. 
[λόγ. < ελνστ. ἠθική ουσιαστικοπ. θηλ. του αρχ. επιθ. ἠθικός & σημδ. γαλλ. morale]

Οι νόμοι υπάρχουν για να μας προστατεύουν κύριοι, όχι για να τους χρησιμοποιούμε καταχρηστικά προκειμένου να βλάπτουμε τους εχθρούς μας και κατ 'επέκταση ομάδες  συνανθρώπων  μας .

Στα γεγονότα τώρα.
Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016.4ο rallysprint Αττικής. (τέταρτο, όχι πρώτο).
Στον χώρο οπού οι οργανωτές του αγώνα συναθροίζονται προκειμένου να βάλουν τις τελευταίες πινελιές πριν την έναρξη, κάνουν την εμφάνιση τους, άνδρες της τροχαίας Κηφισιάς. 
Της τροχαίας που είναι αρμόδια για την περιοχή οπού διεξάγετε ο αγώνας, και η οποία έχει συνηγορήσει στην αδειοδότηση του, ως ύστατε.
Η τροχαία Κηφισιάς λοιπόν, επιφορτίστηκε με το έργο, της αυτοψίας μιας καταγγελίας που έφτασε στα γραφεία της την προηγούμενη ημέρα.
Μια καταγγελία ,ΟΧΙ  για τον αγώνα, αλλά, άκουσον άκουσον, για τους αθλητές (60 στον αριθμό οδηγούς ) και για τα οχήματα τους.

Βεβαίως βεβαίως, 60 άνθρωποι εκείνη την ήμερα, μην έχοντας τίποτε να κάνουν και  αφού τους περίσσευαν κάποιες ψωροχιλιαδούλες ευρώ, πήραν τα κάποιων ψωροχιλιάδων ευρώ οχήματα τους, παράτησαν τις δουλείες τους και κάποιοι ίσως  και τις οικογένειες τους, αγγάρεψαν να πράξουν το ίδιο 60 συνοδηγοί και καμία κατοσταριά μηχανικοί, προσκάλεσαν και φίλους να σκοτώσουν την μέρα τους στον Άγιο Μερκούρη .....μόνο και μόνο για να συμμετέχουν σε έναν νόμιμο και αδειοδοτημένο αγώνα  προκειμένου να παρανομήσουν ομαδικά!!!!!

Ευτυχώς όμως, ο άγρυπνος νομοταγής Έλλην, φρόντισε να υπενθυμίσει στις αρχές ότι πρέπει να κάνουν την δουλειά τους σωστά. 
Απαίτησε καταχραζόμενος την νομοθεσία, η τροχαία να παρατήσει την επιτήρηση των δρόμων και να παραστεί στον χορό των "παρανομούντων", προκειμένου να πιαστούν επ' αυτοφώρου οι "παρανομούντες", και να υποστούν τις συνέπειες των εγκληματικών τους ενεργειών, πληρώνοντας σε πρόστιμα το χρέος της Ελλάδας.

Ο αξιωματικός που ανέλαβε το έργο της "διαλεύκανσης του εγκλήματος", μπροστά στην  πρωτοφανή σκηνή (εγκλήματος ) προχώρησε τηρώντας την νόμιμη διαδικασία. 
Δηλαδή, σαφώς και διερεύνησε την ευστάθεια της καταγγελίας, και προς τιμήν του ζήτησε και διάβασε επιτόπου όλους τους κανονισμούς, με τους οργανωτές να λειτουργούν με επαγγελματισμό, εξυπηρετώντας άμεσα τις απαιτήσεις του έλεγχου, έκανε επιτόπιους ελέγχους στο βαθμό του δυνατού, αλλά πότε δεν προκάλεσε προβλήματα στην οργάνωση και στους συμμετέχοντες.

Στους συμμετέχοντες.....οι οποίοι κέρασαν ...πίκρα ... τον καταγγέλλοντα με την καθολική παρουσία τους.

Στους συμμετέχοντες που ενημερώθηκαν αργά το βραδύ της Παρασκευής για την ύπαρξη της καταγγελίας, αλλά κανένας δεν άλλαξε το πρόγραμμα του.

Στους συμμετέχοντες, οπού ότι και να πούμε, ότι και να γράψουμε δεν μπορούμε να κλέψουμε τίποτα από την αρχοντιά και την λάμψη τους. 

Στους συμμετέχοντες, όπου δεν επηρεάστηκαν από τα τεκταινόμενα εκτός διαδρομής και συναγωνίστηκαν προσφέροντας υπερθέαμα στους θεατές.

Αυτούς τους 60 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που δεν επέτρεψαν σε κανέναν να χαλάσει την γιορτή τους.
Αυτούς που γνωρίζουν ότι οι αγώνες τους ανήκουν.
Μιλώντας λοιπόν με πολλούς από αυτούς, δημιουργήθηκε η επιθυμία  να γραφτεί αυτό εδώ το παραλήρημα.
Ποιος καταγγέλλει ποιόν? Ποιός έχει το δικαίωμα να καταγγέλλει κάτι που δεν τον αφορά και δεν δημιουργεί προβλήματα στο κοινό συμφέρων? Και γιατί?

Οι υποθέσεις που αφορούν καταγγελίες και μηνύσεις προς και από την ομοσπονδία του μηχανοκινήτου, είναι κάτι που γίνεται σε όλους τους χώρους του αθλητικού κόσμου και φυσικά είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε χωρίς να κρίνουμε, μιας και πάντα τα δικαστήρια αποφασίζουν για το δίκαιο και το σωστό.
Άποψη μας και όχι κρίση, είναι ότι κάποιες καταγγελίες είναι πολλή σοβαρές  και μπράβο σε αυτούς που τις κάνουν. Αλλά, πιστεύουμε (αυτό είναι κρίση, όχι άποψη) ότι μετά από κάποιες σημαντικές και χρήσιμες καταγγελίες, βρίσκουν προσοδοφόρο έδαφος και κάποιοι κακεντρεχείς οπού καταστρατηγούν την ορθή οδό που άλλοι άνοιξαν προκειμένου να ικανοποιήσουν προσωπικά ιδεατά.
Ο αθλητής όμως δεν είναι ομοσπονδιακό όργανο. 
Είναι ο πρωταγωνιστής του έργου και ιδιοκτήτης του!!

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τον βάζει σε παιχνίδια που ο ίδιος δεν θέλει να μπει. 
Κανένας, ούτε η ομοσπονδία ούτε οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να αποφασίσει γι αυτόν. 
Όπως ενημερώθηκε την Παρασκευή το βράδυ  και αποφάσισε για την συμμέτοχη του στον αγώνα πάρα την υποψία ταλαιπωρίας λόγο της καταγγελίας, έτσι θα αποφασίσει μόνος του αν θέλει προσωπικούς θεματοφύλακες να αποφασίζουν για αυτόν χωρίς αυτόν. 
Η απόφαση αυτή από μόνη της, υποδεικνύει ότι οι αθλητές απορρίπτουν την τακτική της καταγγελίας ως όπλο εξυγίανσης . 
Φάνηκε το Σάββατο ότι δεν υποστηρίζουν  αυτές τις τακτικές και παράλληλα εξέφρασαν, και σε εμάς τον αποτροπιασμό τους για το γεγονός.

Έξαλλου μόνοι τους αποφασίζουν σε ποιους αγώνες θα λάβουν μέρος, και αφού επιλέγουν που θα συμμετέχουν, σίγουρα ξέρουν και το γιατί.
Αφήστε τους ήσυχους λοιπόν, να ευχαριστιούνται αυτό που κάνουν και να ευχαριστιόμαστε και εμείς τα αγωνιστικά τους καμώματα.

Όλοι έχουμε δικαίωμα να αντιδρούμε σε ότι μας ενοχλεί, ακόμα και μέσο τις καταγγελίας αλλά με ηθικό μετρό  και όχι με συμπεριφορές που παραπέμπουν σε εμφύλιους πολέμους.

Οι διενέξεις με τους θεσμούς επιβάλλεται να παραμείνουν στις δικαστικές αίθουσες που είναι οι φυσικοί τους χώροι, δεν έχουν καμία δουλεία στους αγωνιστικούς.
Και για νά είναι όλα στην θέση τους, δεν υπάρχει διάθεση από μεριάς μας να δικάσουμε κανέναν. ΠΟΤΕ . Αντίθετα μάλιστα, πάντα επαινούμε προσπάθειες (ακόμα και καταγγελίες)  που έχουν ως στόχο καλύτερους αγώνες, αλλά να γίνονται όμως με ορθό τρόπο.
Το άρθρο αυτό γράφτηκε χωρίς την βοήθεια κάποιου εμπλεκόμενου, και μόνο με πληροφορείς που συλλέξαμε όντας παρόντες σε γεγονότα  και μετά από συζητήσεις με αθλητές -πρωταγωνιστές.

Θα χαρούμε να φιλοξενήσουμε όποια άποψη των άμεσα εμπλεκόμενων και της Ομοσπονδίας.

Posted by SportalTV

Related

omae 472544180695938724

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon


Supporters

kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

FOLLOW US


yt yt
automotopatras

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

item