F1 in schools | Η Bosch Ελλάδας μέγας χορηγός της μαθητικής ομάδας F1“Aeolus”

H Bosch Ελλάδας ανακοινώνει τη συνεργασία της με ακόμη μια ομάδα F1, αυτή τη φορά σε επίπεδο μαθητών. Ο λόγος, για την ομάδα “Aeolus”, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο παγκόσμιο τελικό F1 in schools που θα πραγματοποιηθεί στο Ώστιν του Τέξας, στις 13-25 Οκτωβρίου. 


Η ομάδα “Aeolus” , η οποία αποτελείται από μαθητές ηλικίας 16-19, από δύο ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, έχει κατασκευάσει ένα υπό κλίμακα «μονοθέσιο», το οποίο κινείται χάρη σε μια αμπούλα πεπιεσμένου διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

O εξελιγμένος σχεδιασμός του «μονοθέσιου» του επιτρέπει να καλύψει μια διαδρομή μήκους 20μ, επιτυγχάνοντας χρόνους που συμπεριλαμβάνονται στις κορυφαίες επιδόσεις παγκοσμίως. 
Στόχος της ομάδας “Aeolus” στον παγκόσμιο τελικό του Τέξας η κατάκτηση του παγκόσμιου ρεκόρ.

Η Βοsch Eλλάδας ως μια εταιρεία που παράγει τεχνολογία και υποστηρίζει καινοτόμες νεανικές πρωτοβουλίες άρρηκτα συνδεδεμένες με αυτή, συνεχίζει σταθερά να στέκεται αρωγός σε προσπάθειες μαθητών και φοιτητών που στοχεύουν να δημιουργούν ομάδες στα πρότυπα της F1, αναπτύσσοντας παράλληλα μια σειρά από δεξιότητες. 
Στόχος της Bosch Eλλάδας είναι να καλλιεργεί την δημιουργική σκέψη των νέων, να τους φέρνει σε επαφή με πραγματικές συνθήκες εργασίας, έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προπονημένοι για το μέλλον.Λίγα λόγια για την Bosch:

Η Robert Bosch Ελλάδας λειτουργεί ως θυγατρική του Ομίλου Bosch στην Ελλάδα από το 1992, αν και η παρουσία της καταγράφεται ήδη από το 1913, και απασχολεί σήμερα προσωπικό  67 ατόμων. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία οι συνολικές πωλήσεις της για το 2015  ανήλθαν σε 37 εκατ. ευρώ. Δραστηριοποιείται στους τομείς των Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων, Ηλεκτρικών Εργαλείων, Συστημάτων Θέρμανσης, Συστημάτων Ασφαλείας καθώς και στους Βιομηχανικούς Αυτοματισμούς, προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας.Στη Robert Bosch Ελλάδας υπάγονται και οι δραστηριότητες της Κύπρου, της Αλβανίας και της Μάλτας.

Ο Όμιλος Bosch είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως προμηθευτές τεχνολογίας και υπηρεσιών. Το οικονομικό έτος 2015  είχε πωλήσεις της τάξης των 70,6 δις ευρώ και απασχολούσε περίπου 375.000 υπαλλήλους .Οι δραστηριότητες του ομίλου χωρίζονται σε τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς: Μobility Solutions, Βιομηχανικής Τεχνολογίας, Καταναλωτικών Αγαθών καθώς και Ενέργειας και Τεχνολογίας Κτηρίων. Τον Όμιλο Bosch αποτελούν η Robert Bosch GmbH και οι περίπου 440 θυγατρικές επιχειρήσεις σε 60 χώρες. Εάν συμπεριληφθούν οι αντιπροσωπείες και τα γραφεία πωλήσεων, τότε η Bosch εκπροσωπείται σε 150 χώρες. Η καινοτομία της Bosch αποτελεί τη βάση της μελλοντικής της ανάπτυξης.
Η Bosch απασχολεί 55,800 υπαλλήλους στο τομέα του RnD σε 118 περιοχές της υφηλίου. Στρατηγικός της στόχος είναι να παρέχει καινοτόμες λύσεις για το διαδίκτυο των αντικειμένων (Internet of things).
 Όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του ομίλου Bosch έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την ποιότητα ζωής, παρέχοντας λύσεις τόσο καινοτόμες όσο και επωφελείς. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία προσφέρει «Τεχνολογία για τη ζωή» σε όλον τον κόσμο.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1886 στη Στουτγάρδη από τον Robert Bosch (1861-1942) με την ονομασία “Εργαστήριο Μηχανικής Ακριβείας και Ηλεκτρικής Μηχανολογίας”. 
Η ειδική ιδιοκτησιακή δομή του Ομίλου Bosch εγγυάται την επιχειρησιακή του ελευθερία.
Έτσι η εταιρεία κάνει μακροπρόθεσμο προγραμματισμό και πραγματοποιεί εκ των προτέρων σημαντικές επενδύσεις οι οποίες διασφαλίζουν το μέλλον της. Το 92% των μετοχών της Robert Bosch GmbH ανήκουν στο κοινωφελές ίδρυμα Robert Bosch Stiftung. Οι επιχειρηματικές λειτουργίες της εταιρείας γίνονται από την Robert Bosch Industrietreuhand KG. Οι υπόλοιπες μετοχές ανήκουν στην οικογένεια Bosch και στη Robert Bosch GmbH.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε :
www.linkedin.com/company/bosch-hellas, 
www.bosch-press.com  
http://twitter.com/BoschPresse  Related

news 4921030905614921917

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon


Supporters

kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr
kartnews.gr

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

FOLLOW US


yt yt
automotopatras

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

item