Τον Ιούνιο Του 2017 Το Ράλλυ Ακρόπολις

Με την τελική απόφαση, όσον αφορά την οριστική σύνθεση του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ 2017 (ERC), να αναμένεται να ληφθεί στις 30 Νοεμβρίου, οπότε και η συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου της FIA στη Βιέννη, η Eurosport Events, εταιρεία που έχει την ευθύνη προώθησης του θεσμού, έδωσε στη δημοσιότητα μια πρώτη εκδοχή του προτεινόμενου ημερολογίου. 


Σύμφωνα με αυτήν την πρόταση, η διεξαγωγή του Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει στη «φυσική» της ημερομηνία (2-4 Ιουνίου), ως τέταρτος γύρος. Σε κάθε περίπτωση, γεγονός είναι πως στη συνεδρίαση της 30ής Νοεμβρίου θα ληφθεί και η τελική απόφαση για το ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC), αίτηση ένταξης στο οποίο έχει καταθέσει από το καλοκαίρι η ΟΜΑΕ, και μόνο τότε θα ξεκαθαρίσει το πού θα τοποθετηθεί από πλευράς FIA ο αγώνας. Με την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος να διατηρεί πάντα το κλίμα καλής συνεργασίας με τη Eurosport Events, δεν πρέπει να αγνοηθεί το ότι στις 22 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένη η διαδικασία αρχαιρεσιών για το νέο ΔΣ της ΟΜΑΕ, κάτι που σημαίνει ότι την οριστική απόφαση για τη διεξαγωγή ή μη του αγώνα θα κληθεί να πάρει το επερχόμενο Συμβούλιο. 

Πέραν αυτών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurosport Events, εκτός Πρωταθλήματος φαίνεται να μένουν κάποιοι παραδοσιακοί αγώνες, όπως αυτοί της Ιρλανδίας, της Εσθονίας και του Βελγίου. Από πλευράς χρονικού ενδιαφέροντος, η μεταφορά του Ράλλυ Κύπρου στα μέσα Ιουνίου αναμένεται να δώσει στον αγώνα που διεξάγεται σε μικτές επιφάνειες μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ενώ νέο χρώμα στο θεσμό θα δώσει το Ράλλυ Ρώμης, που είναι προγραμματισμένο για τις 15-17 Σεπτεμβρίου. 

Αν και προς το παρόν η Eurosport Events ανακοινώνει οκτώ αγώνες, πρόθεσή της είναι το ημερολόγιο να συμπεριλάβει ακόμα δύο, με τους οδηγούς να «κρατούν» βαθμολογικά τα έξι καλύτερα αποτελέσματά τους. Ο επικεφαλής συντονισμού του Πρωταθλήματος, Jean-Baptiste Ley, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη συνεργασία μας με τη Motorsport Italia, που βρίσκεται πίσω από το Ράλλυ Ρώμης, το οποίο στα τρία χρόνια που διοργανώνεται έχει καταφέρει να γίνει ένας από τους σημαντικότερους αγώνες στην Ιταλία. Επίσης, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίζουμε τη μακρόχρονη συνεργασία μας με κάποιους από τους καλύτερους αγώνες της Ευρώπης. Το ημερολόγιο θα περιλαμβάνει έως δέκα αγώνες, και εξετάζουμε το ενδεχόμενο της προσθήκης τουλάχιστον ενός γύρου στην Κεντρική Ευρώπη. Οι ομάδες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν την υλικοτεχνική μας υποστήριξη για τους αγώνες που διοργανώνονται σε νησιωτικές χώρες, καθώς στόχος μας είναι η διατήρηση του κόστους σε λογικό πλαίσιο». 

Προσωρινό ημερολόγιο Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ FIA 2017* 
2-4 Μαρτίου: Azores Airlines Ράλλυ (Πορτογαλία, χώμα) J 
31 Μαρτίου-2 Απριλίου: Θα ανακοινωθεί (Νότια Ευρώπη, χώμα)** 
4-6 Μαΐου: Ράλλυ Κανάριων Νήσων El Corte Inglés (Ισπανία, άσφαλτος) J 
2-4 Ιουνίου: Ράλλυ Ακρόπολις (χώμα)** 
16-18 Ιουνίου: Ράλλυ Κύπρου (Κύπρος, μικτό) 
3-5 Αυγούστου: Ράλλυ Ρζέσζοου (Πολωνία, άσφαλτος) 
25-27 Αυγούστου: Ράλλυ Μπαρούμ (Τσεχία, άσφαλτος) J 
15-17 Σεπτεμβρίου: Ράλλυ Ρώμης (Ιταλία, άσφαλτος) J 
6-8 Οκτωβρίου: Ράλλυ Λιέπαγια (Λετονία, χώμα) J 
3-5 Νοεμβρίου: Θα ανακοινωθεί (Κεντρική Ευρώπη, άσφαλτος) J** 

*Το ημερολόγιο υπόκειται σε έγκριση της FIA. **Εκκρεμεί συμφωνία με τον promoter. J = Προσμετρά στο Πρωτάθλημα Νέων του ERC.

Related

racingstar 2761027543881730726

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon


Next Races

04-05/3 1ος Πανελληνίου - Αθήνα
11-12/3 1ος Rotax M.C. - Μέγαρα
25-26/3 2ος Πανελληνίου - Αθήνα
22-23/4 2ος Rotax M.C. - Μέγαρα
06-07/5 3ος Πανελληνίου - Σπάρτη
27-28/5 1ος D Cup Challenge - Αθήνα
24-25/6 4ος Πανελληνίου - Καλαμάτα
08-09/7 3ος Rotax M.C. - Μέγαρα
02-03/9 5ος Πανελληνίου - Αθήνα
16-17/9 P.I.C.K. Patras - Πάτρα
01-02/10 Special Event Rotax - Μέγαρα
28-29/10 Κύπελλο Ελλάδας - Θεσ/νίκη

FOLLOW USyt yt
automotopatras

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

item